Zorginnovatie bij Vcare

Beweeg beter mee dankzij innovatie in de zorg

De meeste technologische toepassingen van deze tijd die gemaakt worden, zijn vooral bedoelt om het leven makkelijker te maken. Dit slaat op het persoonlijke leven, maar net zo goed op het werkveld. Vooral op het gebied van zorg zien we een aantal nieuwe belovende technologieën. Zorginnovaties (verbeteren, ontwikkelen en preventie) zijn belangrijk om in een steeds veranderende digitale wereld de beste zorg te kunnen blijven leveren. Of dit nu te maken heeft met hoe een nieuwe behandeling het beste ingezet wordt of hoe gegevens en informatie het veiligst gedeeld moeten worden met andere professionals. Bij Vcare connect zijn de nieuwste zorginnovaties al direct doorgevoerd in alle nieuwe applicaties, zodat u bij uw zorginstelling direct nieuwe toepassingen kunt gebruiken. Op deze manier blijft het werken in de zorg houdbaar en hoeft u niet achter de feiten aan te lopen als het gaat om innovatie.

Lees meer over zorginnovatie

Technologische ontwikkelingen op de werkvloer

Steeds meer zorgaanbieders werken digitaal om de kwaliteit van zorg hoog te houden en om aan het hoge vraag van een zorg on demand te voldoen. Vooral zaken die vroeger nog op papier geschreven werden, kunnen nu direct in de computer ingevoerd worden. Maar ook technieken die bijdragen dat u meer mogelijkheden heeft om de beste kwaliteit zorg aan te kunnen bieden aan uw patiënten, zijn door nieuwe zorginnovaties mogelijk. Zo kunt u met het Vcare connect account een e-consult met uw patiënten houden, door parallel aan uw telefoonverbinding met de patiënt een beeldgesprek te voeren. Kunnen uw patiënten niet op eigen houtje naar uw praktijk komen, is er een reden waarom afstand genoodzaakt is of gaat het om consulten waarvan u weet dat ze op afstand gedaan kunnen worden, zoals een reflectiegesprek, dan kan deze nieuwe technologie ervoor zorgen dat zowel u als uw patiënten hun tijd optimaal in kunnen plannen. Zo kunt u betere hulp aanbieden aan meerdere patiënten, in dezelfde tijd. Lees ook meer over onze samenwerking met software leveranciers zoals Chipsoft, Pharmapartners en Topicus.

Hulp of advies nodig? Neem contact op

Plan gesprek in met Vcare

*Let op: alleen voor niet-urgente berichten

Elektronisch patiëntendossier of EPD | Een vorm van zorginnovatie

Daarnaast worden bestaande innovatieve voorbeelden ook continu verbeterd. Het bekendste voorbeeld van innovatie in de zorg is bijvoorbeeld het elektronisch patiëntendossier EPD. Toen dit project nog in de kinderschoenen stond, konden er nog aardig wat foutjes in staan, maar tegenwoordig lijkt het EPD amper nog op haar prototype. Vcare connect houdt alle ontwikkelingen omtrent updates bij, zodat datalekken m.b.t. privacy of problemen met verouderde software meteen aangepakt worden. U gebruikt het EPD natuurlijk om eenvoudig en efficiënt patiëntgegevens met verschillende hulpverleners te kunnen delen. Daarom moet u er wel op kunnen vertrouwen dat de informatie die u blootgeeft alleen ingezien kan worden door de mensen die hier ook daadwerkelijk toestemming voor hebben. Ook in dit geval kan Vcare connect u helpen bij het laten modereren en organiseren van uw communicatieplatform, zodat alle gegevens altijd up-to-date blijven. Vcare biedt veiligheid en betrouwbaarheid waar u en uw patiënten op kunnen rekenen. Daarom werken we samen met vooraanstaande leveranciers van informatiesystemen in de zorg zodat zoveel mogelijk zorgorganisaties Vcare connect kunnen gebruiken.

Meer informatiebeveiliging in de zorg?
PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Uitgebreid maar overzichtelijk

Voor veel mensen kunnen zorginnovatie op het begin eng aanvoelen. Niet iedereen is even technisch, waardoor technologische aanpassingen al gauw als een ‘ver van mijn bed show’ aanvoelen. Daarom houdt Vcare connect het graag eenvoudig. Ons communicatieplatform is intuïtief in gebruik. Zo willen we de gezondheidszorg positief stimuleren met online oplossingen. Iedereen die in de zorg werkt moet van het systeem van Vcare connect gebruik kunnen maken op een eenvoudige manier, zodat de zorginnovaties ook voor iedereen daadwerkelijk als verbeteringen aanvoelen. Door het simpel te houden blijft het gebruikersgemak hoog.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Alleen de beste nieuwe ontwikkelingen worden doorgevoerd. Ontwikkelingen die de manier waarop u uw werk doet ook echt kunnen verbeteren. Daarom zullen alle aanpassingen die de revue passeren bij Vcare connect eerst beoordeeld worden voordat u ermee te maken hoeft te krijgen. Maak bij een interesse gerust afspraak voor een demo via onderstaande knop.

Ook toe aan innovatie in de zorg?