Veilig bellen & beeldbellen in de zorg met Vcare connect

Veilig videobellen in de zorg

Videobellen in de zorg is in een aantal gevallen echt ideaal voor zorgverleners én patiënt. Denk alleen al aan de maatregelen die genomen moeten worden rondom het coronavirus zoals thuis werken. Het is niet meer nodig dat mensen naar het ziekenhuis of de praktijk toekomen, en u als zorgspecialist bespaart tijd en voorkomt overvolle wachtruimtes dankzij een online beeldverbinding. Bekende voorbeelden die u wellicht wel kent zijn apps zoals Skype of Zoom.

Veilig beeldbellen in de zorg is daarentegen niet altijd even vanzelfsprekend. En dat vinden we bij Vcare enorm zonde, want gesprekken voeren via videobellen middels een e-consult heeft wel meerwaarde voor zowel zorgspecialisten als voor patiënten. Bijvoorbeeld bij vragen over medicijnen en eventuele bijwerkingen, vragen die wél belangrijk zijn, maar geen haast hebben of brandende vragen waarbij een patiënt online zelf antwoorden vindt die mogelijk tegenstrijdig zijn (e health).

Een videogesprek met een patiënt via een videoverbinding welke via laptop, tablet of smartphone verloopt biedt de voordelen dat u de patiënt ziet en hoort (en andersom). Online videobellen heeft onder andere het potentieel om kosteneffectieve en gemakkelijke zorg te bieden. Tegelijkertijd zijn er vragen over de data veiligheid, privacy en vertrouwelijkheid voor beeldbellen in de zorg ( Vcare moet voldoen aan ISO27001 en NEN7510 en de normen conform autoriteit persoonsgegevens ).

Ga naar Video connect

Videoconnect – ontwikkeld voor veilig videobellen in de zorg

Beeldbellen is over het algemeen een onderdeel van een pakket van een veilig digitaal ondersteuningssysteem of zorgcommunicatieplatform. Bij Vcare niet perse. De handige applicatie werkt zowel geïntegreerd als ook standalone, dit betekent dat veilig videobellen ook voor niet-klanten beschikbaar is. Al aan het begin hebben we bij het maken van de applicatie hier mee rekening gehouden zodat het voor iedereen te gebruiken is. Voor een overzicht van al onze applicaties, bekijk hier.

Zo maken we zorg op afstand in Nederland steeds flexibeler. Deelnemers (in dit geval de patiënt) hoeven niets te downloaden of te installeren, alles gaat vanzelf. En u hoeft alleen maar op het knopje ‘versturen van de link’ te klikken. Hetzelfde geldt voor de patiënt. Wanneer een beveiligde uitnodiging voor de videoconsult wordt verstuurd, hoeft hij of zij ook alleen maar op een linkje te klikken uit het bericht. Zo maken we veilig videobellen in de zorg eenvoudiger en toegankelijker, met behoud van de veiligheid omtrent persoonsgegevens. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de gratis digitale beeldgesprekken via whatsapp of facetime.

Afspraak maken met Vcare

Veilig beeldbellen in de zorg zonder gedoe

1. Om een video consult met een patiënt te starten, verstuurt u een beveiligd link voor video consult eenvoudig via e-mail óf SMS, in het geval een patiënt een laptop, tablet of mobiele telefoon gebruikt.
2. Tijdens het consult kunt u ervoor kiezen om een eenzijdige of tweezijdige verbinding te gebruiken. Daarbij kunt u de beeldverbinding tijdens het gesprek veranderen. Wilt u toch overschakelen naar tweezijdig contact of wilt u uw eigen camera uitzetten om over te schakelen naar eenzijdig videoverkeer? Ook dat kan.
3. Van belang is dat deze mogelijkheden en oplossingen er ook zijn voor de patiënt. Tijdens een video consult is de keuze om beide camera’s van de smartphone van de patiënt te gebruiken.

Maak een afspraak

Vraag veilig bellen aan op onze website

PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Een flexibele oplossing voor zowel patiënt als zorgverlener

Vcare maakt het de toegang tot en de coördinatie van de specialistische zorg in het hele systeem een stuk eenvoudiger dan normaal. En dat vanzelfsprekend geheel vertrouwelijk middels gebruik van eigen gegevens en een veilige link dat voldoet aan de regels. Niet geheel onbelangrijk: e-consults zijn volledig te declareren.

Om de meerwaarde dus in te zien voor een organisatie of huisartsenpraktijk met patiënten en uitleg te krijgen over de verschillende toepassingen van het e-consult, neemt u gerust contact met ons op, bij Vcare adviseren wij u graag over de opties hoe we zorg op afstand eenvoudiger en flexibeler kunnen maken en helpen we u graag op weg. Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze innovaties.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Onze verkoopadviseurs geven graag concreet antwoord op uw vragen en wensen voor goede communicatieoplossingen in de zorg.

Contact