Communicatie middelen in de zorg
Krachtig, eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Communicatie voor een zorginstelling middels innovatieve oplossingen

Goede en vooral betrouwbare communicatie, naast samenwerking en een sterk netwerk in de zorg is onmisbaar! Denk aan de communicatie tussen zorgverleners, collega’s, de communicatie tussen een zorgverlener en patiënt, enzovoorts. Om een patiënt zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, zullen meerdere zorgverleners bij een behandelplan betrokken zijn. U kunt denken aan de huisarts, een arts in het ziekenhuis en wellicht een specialist vanuit een derde partij. Om misverstanden te voorkomen, moeten deze partijen snel en gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Daarbij is goede communicatie belangrijk, wanneer een patiënt op korte termijn hulp nodig heeft. Iemand kan van de fiets gevallen zijn en dezelfde dag nog hulp nodig hebben. Vcare helpt u een degelijk en snel platform op te bouwen, waarmee u uw communicatie in de zorg op orde krijgt.

Communicatie oplossingen in de zorg

Platform voor communicatiemiddelen in de zorg

Communicatie voor zorgmedewerkers heeft zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. In het verleden verliep deze communicatie vrijwel altijd face-to-face. Vaak vinden patiënten het niet prettig om iemand alleen te horen, tijdens bijvoorbeeld een telefoongesprek. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden uitgebreider zoals met een e-health toepassing, waarbij gesprekken ook via een chat of middels beeldbellen kunnen worden gehouden. Bij beeldbellen ziet een patiënt u via een webcam, zonder dat deze in uw praktijk hoeft te komen. Het bespaart u en uw cliënten beide veel tijd!

Aandachtspunten bij communicatiemiddelen in de zorg
Wanneer u voor digitale communicatie kiest, zijn er verschillende aandachtspunten. Denk bijvoorbeeld aan de privacy van uw patiënten. U moet er niet aan denken dat indringers uw gesprekken kunnen volgen, gegevens van patiënten in kunnen zien, enzovoorts. Vcare biedt u een platform, waarbij veel aandacht besteed is aan de beveiliging. Daarbij maken we enkel gebruik van servers in Nederland, om aan de geldende wet- en regelgeving te voldoen met betrekking tot digitale dossiers, agenda koppelingen en online communicatie voor zorginstellingen. Heeft u het gebruik van een digitaal communicatiemiddel al eens overwogen voor uw organisatie?

Meer over Vcare Softphone

Communicatie zorginstelling digitaliseren met Vcare

Vcare helpt u graag bij de digitalisering van uw zorgcommunicatie. Samen inventariseren we de behoeftes van uw organisatie en patiënten, zowel voor jongeren als ouderen. Zoals reeds beschreven, bieden we een professioneel ontwikkeld platform. Hierbij is niet alleen veel aandacht besteed aan de veiligheid en de privacy van uw patiënten, ook hebben we gekeken naar een optimalisering van onder andere:

  • De snelheid van het platform; het platform moet vanaf iedere locatie snel en soepel werken. Het is vervelend als het platform voortdurend hapert!
  • De betrouwbaarheid van het platform; het platform moet niet alleen snel werken, maar ook nagenoeg 24/7 bereikbaar zijn voor uw medewerkers en patiënten. De medische hulp die u biedt stopt immers niet om 17 uur.
  • De support bij het platform; net als uw zorgverleners staan ook de medewerkers via onze helpdesk 24/7 voor u klaar! Mocht u vragen hebben of tegen problemen aanlopen, dan horen we dat graag.
Online faxen met Vcare Faxservice

Vraag meer info aan

PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Innovatie in de zorg met het cloudplatform van Vcare:

  • Ons platform is voor het gerbruik bijzonder snel, door de cloud-omgeving die hiervoor wordt gebruikt. Deze omgeving zorgt er daarbij voor dat uw platform vanaf iedere locatie te bereiken is en beschikbaar blijft voor uw mensen.
  • Minstens zo belangrijk is de veiligheid van het platform. We helpen u te voorkomen dat indringers toegang krijgen tot gegevens van patiënten doordat wij onze data over een aparte beveiligde verbinding laten verlopen. Wij voldoen aan ISO27001 en NEN7510.
  • Data van uw patiënten blijft binnen Nederland, omdat onze servers ook in Nederland geplaatst zijn. Zo voldoende we aan de wet- en regelgeving voor privacy en data.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden die u heeft om zorg-communicatie te verbeteren voor uw organisatie? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek. We vertellen u er graag meer over. Of abonneer op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen, ook op het gebied van het thema corona. U kunt zich van deze mailing altijd weer afmelden.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Onze verkoopadviseurs geven graag concreet antwoord op uw vragen en wensen voor goede communicatieoplossingen in de zorg. Wij hopen u te kunnen stimuleren met de positieve resultaten en overtuigen van onze innovatieve aanpak. Houd u zelf op de hoogte met kennis deling via Vcare Academy.

Contact