E consult in de zorg met Vcare Video connect

Nieuw bij Vcare: e-consult in de zorg

Een e-consult in de zorg werkt twee kanten op. Patiënten hoeven niet meer fysiek langs te komen voor eenvoudige medische zaken of vragen die geen haast hebben – ook bieden online e-consults hulp om de druk op de werkvloer, in de praktijk of in het ziekenhuis te verlagen. Meer dan de helft van de Nederlandse huisartsen biedt e-consults aan. En dat is niet gek; e-consults zijn namelijk volledig declarabel.

Zo ondersteunt Vcare middels Vcare Video connect. Dankzij onze oplossing op maat bieden e-consults kosteneffectieve en gemakkelijke zorg voor patiënten. Ook maakt het de coördinatie van en de toegang tot de specialistische zorg in het hele systeem een stuk eenvoudiger. Het fijne aan videobellen via Vcare connect is dat u als zorgverlener niet gebonden bent aan een specifiek apparaat of een locatie. U kunt videobellen via pc, laptop, tablet of smartphone. Hetzelfde geldt voor de patiënt.

 

Ga naar Video connect

Hoe werkt het e-consult van Vcare?

Omdat het online consult is gericht op zorgverlener-patiëntrelaties waarin een vertrouwensband en privacy een rol speelt, vindt het online consult plaats via een beschermde verbinding. Zorgverleners (bijv. huisarts) en patiënten kunnen via het portaal een gesprek op afstand voeren waarbij ze elkaar kunnen horen én zien. De patiënt hoeft niet per se binnen te zijn voor gebruik van digitale consulten met huisartsen.

Om een e consult in te richten met een patiënt:
1. Verstuurt u de link voor online videogesprek eenvoudig via SMS óf via mail, zo is het contact laagdrempelig in het geval uw patiënt een laptop, tablet of mobiele telefoon gebruikt.
2. U als zorgverlener kunt ervoor kiezen om een eenzijdig óf tweezijdig e-consult aan te bieden. Tijdens het e consult kunt u gerust nog wisselen.
3. De patiënt kan zichzelf filmen met de camera aan de voorkant van zijn of haar telefoon, maar ook met de camera aan de achterkant van de telefoon. Dit kan handig zijn om een wond of een huiduitslag op afstand te laten zien. Ook de patiënt kan tijdens een beeldgesprek wisselen tussen deze twee camera’s.

Vraag ons voor een demo

Een online medisch e consult met patiënten

De e-consult applicatie werkt zowel geïntegreerd als standalone, wat betekent dat het ook voor niet-klanten beschikbaar is. Zo maakt Vcare onderling contact tussen zorgverleners en patiënten steeds flexibeler.

De patiënt hoeft niets te downloaden of te installeren, de patiënt hoeft namelijk alleen maar op een linkje te klikken wanneer deze wordt verstuurd vanuit de zorgverlener. Het e-consult kan plaatsvinden via smartphone, laptop, pc of tablet. Hetzelfde geldt voor de zorgverlener, er hoeft alleen maar op een knopje gedrukt te worden om de link te versturen. En dat natuurlijk via een geheel afgeschermde omgeving. Om de veiligheid van een e-consult tussen zorgspecialist en patiënt te waarborgen.

Klik hier om contact op te nemen

Direct gebruiken? Vraag aan
op onze website!

PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Videobellen met elk apparaat

Het enige wat de patiënt nodig heeft is een smartphone, tablet of computer die videobellen mogelijk maakt, een werkende internetverbinding en een goed verlichte rustige ruimte zodat u de patiënt duidelijk kan zien. Voor de meerwaarde voor de huisartsenpraktijk en patiënten en informatie over de toepassing van het e-consult, neemt u gerust telefonisch contact met ons op, bij Vcare adviseren wij u graag over hoe we zorg op afstand eenvoudiger en flexibeler kunnen maken en wat mogelijk is binnen uw praktijk.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Onze verkoopadviseurs geven graag concreet antwoord op uw vragen en wensen voor goede communicatieoplossingen in de zorg. U kunt uw vraag stellen via onderstaande knop.

Contact