Digitaal zorgdossier
en medisch dossier

Digitaal zorgdossier maakt zorg makkelijker

Gebruikt u binnen uw organisatie het medisch digitaal zorgdossier? Er zijn steeds meer organisaties die voor dit communicatiemiddel kiezen en dit ook nodig vinden om goed te kunnen functioneren. Het biedt patiënten de mogelijkheid om op ieder moment en vanaf iedere locatie te bekijken welke informatie een zorgverlener over hem of haar heeft. Niet alleen hartstikke interessant! Ook komt deze informatie van pas op het moment dat een cliënt zich bij bijvoorbeeld een specialist meldt. Een patiënt kan de specialist eenvoudig inzicht geven in het lopende behandeltraject. Naast verschillende gespecialiseerde zorgverleners zien ook huisartsen vaker de voordelen van een digitaal zorgdossier. Zij maken hierbij gebruik van het Huisartsinformatiesysteem, wat vaak wordt afgekort tot HIS. Vcare biedt u als zorgverlener een communicatieplatform, waarop uw HIS kan worden aangesloten.

Ontdek Vcare connect

Voordelen van een digitaal medisch dossier

Een belangrijk voordeel van een digitaal medisch dossier is dat de kans op het verlies van data afneemt én dat u deze altijd kunt inzien ongeacht welk jaar. Gegevens worden online opgeslagen door de arts of huisarts, in plaats van dat deze ergens in een archiefkast verdwijnen. Daarbij kan online gemonitord worden wie op welk moment toegang heeft gehad tot bepaalde gegevens en is werken in de cloud ook mogelijk. Immers, bij gebruiken van online applicaties worden talloze logs vastgelegd. Ook is het met een digitaal zorgdossier eenvoudiger om het effect van behandelingen over een langere periode te meten. In het bijzonder wanneer data verwerkt wordt tot een fraaie grafische weergave. Ook het recht of verzoek van de patiënt op inzage wordt op deze manier vereenvoudigd.

Digitaal zorgdossier biedt ook privacy uitdagingen bij digitaliseren
Het gebruiken van een digitaal zorgdossier bij een behandeling biedt niet alleen voordelen. Er zitten ook risico’s aan de implementatie van de dossiers hiervan. Hoe wordt de veiligheid van een dergelijk dossier gegarandeerd? Op welke manier wordt een datalek in de applicatie voorkomen? Hoe weet u zeker dat het dossier altijd bereikbaar is? Enzovoorts. U moet er niet aan denken dat medische dossiers & gegevens van patiënten van een ziekenhuis of andere zorginstelling op straat komen te liggen. Daarom zijn wij ook verplicht ons te houden aan de ISO 27001 en NEN 7510.

Meer over Vcare Mobile connect

Digitaal zorgdossier koppelen aan het Vcare platform

Vcare biedt u een online platform aan, welke gekoppeld kan worden aan het HIS en verschillende andere (informatie)systemen. Dit platform optimaliseert de communicatie met patiënten en tussen zorgverleners. Als deze communicatie soepeler verloopt, bevordert dat immers de efficiëntie van processen. Het kan een belangrijke component zijn in de strategie die uw organisatie heeft op het gebied van e-health.

Neem contact op

Ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie

PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Redenen om voor Vcare connect te kiezen:

  • Een veilig platform, waarbij veel aandacht besteed is aan de beveiliging en inrichting van de cloud-omgeving voor een medisch dossier. U wilt iedere vorm van een datalek voorkomen!
  • Doordat in een cloud-omgeving gewerkt wordt, heeft u overal en nagenoeg altijd toegang tot het platform. Wel zo prettig, als u nog snel contact op wilt nemen met patiënten aan het einde van de werkdag.
  • Onze helpdesk staat – indien gewenst – 24/7 voor u klaar, zoals u ook voor uw patiënten klaarstaat! Mocht u tegen problemen aanlopen, dan verhelpen we deze graag voor u.

Bent u benieuwd of de implementatie van het Vcare platform in combinatie met een digitaal zorgdossier (lees hier meer) ook voor uw organisatie interessant kan zijn? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op! We voorzien u graag van persoonlijk advies over de opties die u heeft.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Onze verkoopadviseurs geven graag concreet antwoord op uw vragen en wensen voor goede communicatie oplossingen in de zorg.

Contact