Zorg op afstand met video connect

Zorg op afstand in Nederland op een makkelijke manier

Snel en eenvoudig beschikking krijgen tot gespecialiseerde zorg kan een uitdaging zijn. E-consults gaan steeds vaker een veelbelovende oplossing bieden om gespecialiseerde zorg te verbeteren. Middels een digitaal medisch consult kan zorg op afstand worden geboden – het levert een online gesprek op tussen patiënt en specialist via het internet. Dit gebeurt over het algemeen via e-mail of een videogesprek. Het grootste voordeel van zorg op afstand is dat alle patiënten onder normale omstandigheden op een eenvoudige en veilige manier vragen kunnen stellen aan een specialist zonder naar een praktijk te hoeven te komen. Vragen die over het algemeen geen haast hebben, maar wel belangrijk zijn.

Zorg op afstand middels een online videogesprek? Doen!
Zorg op afstand wordt in steeds meer academische centra, in privé-gezondheidszorginstellingen en over het algemeen in het gezondheidszorgsysteem steeds gebruikelijker. En dat is begrijpelijk. Zorg op afstand oplossingen zoals e-consults bieden een snel, direct en gedocumenteerd communicatietraject voor overleg tussen mensen van eerstelijnszorg en specialist. Daarnaast is een e-consult volledig te declareren, interessant voor zorgaanbieders. En uit onderzoek in 2020 blijkt ook dat consumenten dit steeds meer zien zitten in de toekomst als onderdeel van hun leven.

Waarom zorg op afstand van Vcare een flexibele en makkelijke oplossing biedt voor zowel patiënt als zorgverlener / verpleegkundige

1. Verstuur de digitale link voor het videogesprek eenvoudig via SMS óf e-mail, voor het geval een patiënt een laptop, tablet of mobiele telefoon gebruikt.
2. Als zorgverlener kunt u ervoor kiezen om een eenzijdige óf tweezijdige verbinding te gebruiken tijdens het videogesprek. Overigens kunt u tijdens de beeldverbinding later gerust nog wisselen: toch overschakelen naar tweezijdig of wilt u uw eigen camera uitzetten en overschakelen naar eenzijdig videoverkeer? Geen enkel probleem.
3. Met de beeldverbinding kan de patiënt zowel zichzelf filmen met de camera aan de voorkant van zijn of haar telefoon, als de camera aan de achterkant van de telefoon. Erg handig om bijvoorbeeld een huiduitslag te filmen. Met de nieuwe Video connect functie kunnen beide camera’s van de smartphone van de patiënt gebruikt worden, en kan de patiënt ook tijdens een beeldgesprek wisselen tussen deze twee camera’s
4. Goed om te weten: zorg op afstand middels een video consult is declarabel.

Ontdek hier Video connect

Video connect werkt zowel geïntegreerd als standalone

Ons beeldbellen applicatie werkt zowel geïntegreerd als standalone, dit betekent dat het ook voor niet-klanten beschikbaar is. Zo wordt zorg op afstand steeds flexibeler. De patiënt hoeft niets te downloaden of te installeren, wanneer een uitnodiging voor een videoconsult wordt verstuurd vanuit u als zorgverlener, hoeft de patiënt alleen maar op een linkje te klikken. Hetzelfde geldt voor u als zorgverlener, u hoeft alleen maar op het knopje voor het versturen van de link te klikken. Lees ook meer over onze samenwerking met bestaande HIS en HAPIS systemen bij veel huisartsen en bijvoorbeeld in de thuiszorg.

Afspraak maken met Vcare

Vooral vertrouwd en veilig contact onderhouden

Patiënten hebben graag contact met hun eigen huisarts, een GGZ-dienstverlener, fysiotherapeut, thuiszorgverlener, of een andere zorgverlener voor de behandeling. En nu is het op deze manier eenvoudig te realiseren middels een e-consult. Zo maakt Vcare de zorg makkelijker en directer zonder verlies van kwaliteit. Daarnaast zorgt het succesvol inzetten van e-consults voor minder volle wachtkamers bij de specialist. Voor de meerwaarde voor de huisartsenpraktijk en patiënten, informatie over declaratiemogelijkheden en uitleg over de toepassing van het e-consult, neemt u gerust contact met ons op, bij Vcare adviseren wij u graag van zorg op afstand tot aan bellen van vast naar mobiel, en hoe processen binnen uw organisatie verbeterd kunnen worden. Geeft u dit inspiratie? Abonneer dan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van health & care!

Plan een afspraak met onze adviseurs
PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Andere voordelen van telefonie van Vcare:

  • Vcare maakt gebruik van een betrouwbaar en redundant netwerk, waardoor wij een uptime van 99% kunnen bieden.
  • Vcare werkt enkel samen met partners die uitstekende dekking bieden.
  • Dankzij Vscan kunnen wij u inzicht geven in uw belanalyse, zodat u kunt sturen naar wat u echt nodig heeft.
  • 24/7 support – 365 dagen per jaar.

Vraag een vrijblijvende Vscan aan en krijg inzicht in uw huidige verbruik. Dan heeft u helder in kaart wat uw belminuten zijn, uw kosten en dataverbruik. Op basis van deze analyse kunnen wij u een gepast voorstel bieden met kostenbesparende tips, uitstekende dekking in het hele land en optimale gesprekskwaliteit. Ook overtuigd over de voordelen van beeldzorg en thuis werken? Neem contact op met Vcare en laat uw mailadres achter. Voor meer ondersteuning, ga naar onze service & support pagina.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Onze verkoopadviseurs geven graag concreet antwoord op uw vragen en wensen voor goede communicatieoplossingen in de zorg.

Contact