Trends en ontwikkelingen
in de zorg

Welke trends en ontwikkelingen voor de zorg zijn u opgevallen?

In de Nederlandse zorgsector zien we verschillende trends en ontwikkelingen die de manier waarop we zorgen voor onze gezondheid en welzijn aan het veranderen zijn. Preventie staat steeds meer centraal, en dit betekent dat er vanuit verschillende sectoren meer aandacht komt voor het ontwikkelen van innovaties die de toegankelijkheid tot zorg verbeteren. Vanuit huis kunnen mensen via directe communicatiekanalen zoals Videon connect en e-consulten hun gezondheid in de gaten houden en advies krijgen. Deze ontwikkeling komt voort uit de behoefte om zorgkosten te verlagen en de zorg voor ouderen en hulpbehoevenden te verbeteren, omdat het aantal mantelzorgers terugloopt. De Nederlandse overheid neemt ook maatregelen om de zorgsector te verbeteren en te innoveren, omdat de zorgvraag blijft groeien door de vergrijzende samenleving. Innovaties zoals e-health-toepassingen en technologische hulpmiddelen spelen een grote rol in het vergroten van de toegankelijkheid en het verder ontwikkelen van zorg op maat. Hierbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van gegevens en kennis om op basis daarvan gepersonaliseerde zorg aan te bieden. Daarnaast wordt de inzet van marketing en sociale media ook steeds belangrijker in de zorgsector. Zorginstellingen willen op een goede manier hun aanbod op de markt zetten en hun diensten onder de aandacht brengen. Hierbij is het delen van kennis en het creëren van bewustzijn van nieuwe mogelijkheden essentieel.

Maar welke trends & ontwikkelingen heeft u de afgelopen jaren opgemerkt in de zorgsector? Een van deze ontwikkelingen is de toenemende druk op zorgverleners. Het is voor hen steeds lastiger om het hoofd boven water te houden. Een andere trend helpt de werkdruk voor hen te verminderen (en wellicht zelfs voorkomen), namelijk: de introductie van e-health. Het idee achter e-health is dat voortaan gekozen wordt voor blended care. Hierbij vinden gesprekken niet langer alleen face-to-face plaats, maar ook steeds meer (mogelijkheden) via een chat of middels beeldbellen. Hier ligt een belangrijke rol voor innovatiemanagers om de zorg ook in de toekomst bereikbaar te houden. Dit leidt tot betere communicatie en dat patiënten niet langer naar uw praktijk hoeven te komen! Vcare is uw partner in de implementatie van dergelijke trends in de zorg. Wij bieden u een uitgebreid platform, die de communicatie vergemakkelijkt en efficiënter laat verlopen, óók voor ouderen. Welke belangrijke trends en ontwikkelingen in de zorgsector heeft u al geïmplementeerd in uw organisatie?

Ontdek Vcare mobiele telefonie

Technologische innovaties en AI in de zorg

Technologie en ontwikkelingen bieden ondersteuning dat processen soepeler en efficiënter verlopen zonder verlies van kwaliteit. Niet alleen hoeft een patiënt niet meer voor ieder gesprek in uw praktijk te komen. Ook kunt u hen met een handig online dashboard de mogelijkheid bieden om zelf afspraken in te plannen of af te zeggen. De werkdruk voor receptionisten neemt hierdoor sterk af, waardoor deze andere taken op zich kan nemen. Met de techniek van vandaag is het onnodig om ieder proces handmatig uit te voeren. Vcare geeft u graag inzicht in trends die voor uw organisatie en ziekenhuizen interessant kunnen zijn. Denk aan vergrijzing en meer druk op de arbeidsmarkt in Nederland. Waar het bij ons om draait is de kwaliteit van zorg van de toekomst en de juist aandacht voor deze veranderingen in de gezondheidszorg. Ook zien we een grotere rol voor het eigen netwerk van mensen, zoals familie en vrienden, in het zorgproces. Mantelzorgers spelen een grote rol in het ondersteunen van cliënten, vooral omdat de zorginstellingen en het personeel niet altijd in staat zijn om aan alle zorgvragen te voldoen. Dit betekent dat de zorgsector niet alleen draait om professioneel personeel, maar ook om de samenwerking tussen alle betrokkenen.

Vcare implementeert trends in de zorg
Vcare heeft onder andere een uitgebreid medische platform ontwikkeld, waarbij gekozen is voor onze innovatieve cloud-omgeving. Dit biedt u niet alleen de zekerheid dat uw data nagenoeg altijd te bereiken is. Ook maakt dit op- en afschalen veel eenvoudiger! In plaats van een langlopend contract voor een vast aantal licenties, kiest u nu voor het aantal dat aansluit bij het aantal (nieuwe) medewerkers dat het platform moet kunnen gebruiken. Al met al zal de komende tijd de zorgsector in Nederland blijven veranderen en innoveren. De inzet van technologie zoals AI in de zorg, het vergroten van de toegankelijkheid en het betrekken van alle betrokkenen zullen een grote rol spelen in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen. De overheid, zorginstellingen en individuen zullen met elkaar moeten blijven samenwerken om op een effectieve manier in te spelen op de groeiende vraag naar zorg en de mogelijkheden die zich aandienen.

Meer over Vcare Integrator

Niet alleen de eenvoud in op- en afschalen is een voordeel, denk ook aan onze andere voordelen:

– Servers staan in Nederland, waardoor u bij het gebruik van ons platform voldoet aan de wet- en regelgeving op het vlak van privacy. Daarbij is veel aandacht besteed aan de veiligheid van het platform om ieder datalek tegen te kunnen gaan.
– Onze helpdesk staat 24/7 voor u klaar! Mocht u tegen problemen aanlopen of vragen hebben, dan kunt u ons altijd bereiken. Wel zo’n fijne gedachte!
– Vcare voldoet aan de belangrijkste privacy waarborging en bezit zodoende de ISO27001 en NEN7510 certificering.

Neem contact op

Houd mijn zorgorganisatie op de hoogte

Neem contact op
PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Waarom kiezen voor telefonie van Vcare:

  • Vcare werkt enkel samen met partners die uitstekende dekking bieden.
  • Dankzij onze Vscan kunnen wij u inzicht geven in uw belanalyse, zodat u ziet wat u daadwerkelijk nodig heeft.
  • 24/7 support: 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Ook meer weten over de implementatie van diverse trends en ontwikkelingen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u er graag meer over wat mogelijk is. Of vraag een vrijblijvende demo aan bij één van onze adviseurs. Zorg voor uw organisatie!

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Onze verkoopadviseurs geven graag concreet antwoord op uw vragen en wensen voor goede communicatie oplossingen in de zorg.

Contact