‘Naast uw telefoongesprek een beeldverbinding opzetten, voor een snellere en accuratere triage.’

  • Tijdens een telefoongesprek meekijken met de beller
  • De beller ontvangt via SMS een link en hoeft geen app te downloaden
  • Ideaal voor een snelle, visuele inschatting van omgevingsfactoren en toestand van de beller
  • De beeldverbinding loopt parallel aan het telefoongesprek: de internetverbinding van de beller heeft geen invloed op het gesprek
  • Telefoongesprek loopt ononderbroken door: u hoeft namelijk niet te wisselen van headset
  • Eenzijdige beeldverbinding: alleen de beller is in beeld
  • Gebruik van een chatfuntie tijdens videoverbinding
  • Beeld- en videomateriaal wordt niet opgeslagen: AVG-proof
thuiswerken dankzij vcare connect

Efficiëntere communicatie creëert efficiëntere triage

Met de integratie tussen uw beeldcommunicatie en telefoniecommunicatie, Video connect geïntegreerd in de Operator, maakt u een enorme efficiëntieslag. Alleen al wat betreft muisklikken: u hoeft namelijk niet te schakelen tussen schermen om de beeldverbinding op te zetten. Door vanuit uw telefoniescherm mee te kijken met uw patiënt, kunt u de toestand sneller en accurater inschatten en voorkomt u dat patiënten onnodig naar de huisartsenpraktijk of -post komen. Dit scheelt tijd en inspanning voor zowel de zorgverlener als patiënt.

“Ik kan de (zorg)vraag nog adequater beantwoorden omdat ik kan meekijken met de beller.”

Vcare Video connect is een aanvullende applicatie, geïntegreerd in Vcare Operator. Deze beeld(zorg)applicatie helpt u bij het bepalen van de (zorg)urgentie en het gerichter geven van advies. Zo hoeven bijvoorbeeld minder patiënten naar de praktijk of post te komen en verlaagt u de druk op het het werk- of zorgproces.

Met Vcare Video connect wordt er, parallel aan het telefoongesprek, een beeldverbinding met de beller opgezet. Doordat het separate verbindingen zijn, wordt de telefonische verbinding met de beller nooit onderbroken tijdens het beeldconsult. Ook de kwaliteit van de internetverbinding van de beller heeft hierdoor geen invloed op het telefoongesprek.

Voor het maken van een beeldverbinding hoeft u niet te wisselen van headset, wat vaak het geval is bij geïntegreerde beeld-audio-verbindingen.

video connect en vcare connect

Vcare Video connect highlights

Geïntegreerd, efficiënt en eenvoudig

Met 1 muisklik wordt de beeldverbinding opgestart vanuit Vcare Operator. Door de integratie met de Operator wordt het mobiele nummer automatisch overgenomen. De beller hoeft niets te downloaden of installeren.

Veiligheid en privacy

Het dataverkeer is volledig encrypted en beelden worden niet opgeslagen. Deze applicatie voldoet aan de AVG-wetgeving. De beeldverbinding is eenzijdig: alleen de beller is in beeld.

Kwaliteit

De beeldverbinding loopt parallel aan het telefoongesprek waardoor de internetverbinding van de beller geen invloed heeft op de audiokwaliteit. Het gesprek gaat ononderbroken door.

Visual Vcare operator

Hoe werkt het? Snel en eenvoudig!

Stap 1

Telefonisch contact

U bent telefonisch in gesprek met de patiënt of beller

Stap 2

Video connect opstarten

Klik op het icoon Video connect in het gespreksvenster

Stap 3

SMS naar beller

Stuur SMS, het mobiele nummer is reeds ingevuld

Stap 4

Beeldverbinding

Beller of patiënt klikt op de link, de beeldverbinding start op

Veilig videobellen voor alle organisaties

Video connect ook als stand-alone-applicatie verkrijgbaar

De kracht van het Vcare communicatieplatform is integratie. De applicaties binnen het platform werken geïntegreerd en vanuit één omgeving, geïntegreerd met uw telefonie. Ook bieden wij directe integraties met verschillende HIS- en HAPIS-pakketten, een BSN-integratie en een single-sign-on-koppeling met Microsoft 365. Zo wordt het communicatieproces zo efficiënt mogelijk ingericht, en blijft er meer tijd over voor kerntaken.

Echter, gezien de aard van de applicatie, bieden wij Vcare Video connect ook als stand-alone-applicatie aan. Ook voor niet-Vcare klanten is Video connect uitstekend inzetbaar en direct implementeerbaar.

De voordelen van de integratie zijn op deze versie uiteraard niet van toepassing, maar Video connect werkt ook uitstekend als losse (stand-alone-)applicatie. Deze versie biedt vanzelfsprekend dezelfde hoge veiligheid, kwaliteit en eenvoud. Onderstaande tabel geeft hier een duidelijk overzicht van.

vergelijk vcare video connect stand alone vs integratie versie

Beeldbellen kan bij een contact waarbij twijfel is tussen een consult en een telefonisch advies de cruciale informatie leveren wat voor de triagiste de doorslag kan geven. De patiënt is goed geholpen en gerustgesteld, maar de belasting voor de zorg en de patiënt die thuis kan blijven is veel lager.

Triagiste
Huisartsenposten Drechtsteden

Bij een zorgvraag van ongeruste ouders is het extra fijn als je direct op simple wijze kan meekijken. Zo zijn ouders sneller en veel overtuigender gerustgesteld.

Doktersassistente
Huisartsenpraktijk in het westen

Bent u benieuwd hoe Vcare Video connect
in uw voordeel kan werken?

Wij vertellen het u graag!

Ontdek ook:
Operator

Uw receptioniste of assistente kan met deze webbased toepassing gesprekken vanaf de PC afhandelen

Vcare Operator
uw eigen online operator dankzij de software van vcare

Vcare applicaties