Vcare (wederom) ISO 27001 en NEN7510 gecertificeerd!

Cyber security bij Vcare

Afgelopen 3 jaar heeft Vcare de ISO 27001 en NEN 7510 certificering mogen voeren. Deze certificaten staan beide voor het veilig behandelen van data. Wij zijn trots te melden dat wij vanaf 10 april de nieuwe certificaten mogen voeren. Dat betekent dat we wederom volledig voldoen aan alle eisen rondom databeveiliging.

Niet alleen de norm opvolgen, maar de standaard zetten

In de zorg wordt dagelijks grootschalig data verwerkt. Patiënt informatie behoort tot deze data en bevat twee soorten gegevens: persoonsgegevens en bijzondere persoonsgegevens. Wettelijk wordt dit gezien als data waar je op verschillende manieren mee om moet gaan. Deze bijzondere persoonsgegevens mogen niet zomaar verwerkt worden en moeten nog beter beveiligd zijn dan gewone persoonsgegevens.

Om deze gegevens optimaal te beschermen volgen wij strikte protocollen. Deze variëren van logische handelingen zoals multi-factor authentication bij inloggen in de Vcare systemen, tot aan de wettelijke borging van data door overleg met advocaten wanneer een nieuwe applicatie voor de zorg wordt gelanceerd. Als Vcare willen we namelijk niet alleen de normen opvolgen, we willen de standaard rondom databeveiliging zetten.

Ons privacy-team

Om onze databeveiliging nog sterker te maken is Vcare zelfs verder geprofessionaliseerd in databeveiliging. Sinds een aantal jaar hebben wij een eigen kwaliteitsmanagementteam, en een inhouse Quality, Security & Legal specialist wie ook onze Functionaris Gegevensbescherming is. Hij ziet scherp toe op zowel ons handelen als de aanpak en borging van kwaliteits- en veiligheidsvraagstukken. Hierdoor is Vcare altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom privacy en databeveiliging. Dankzij al deze kennis kunnen wij als organisatie anticiperen en in spelen op beveiligingsvraagstukken rondom data die wordt verwerkt via onze applicaties. In een wereld waar de techniek sneller ontwikkeld dan de wetgeving rondom databeveiliging is dit enorm belangrijk.

Vcare (wederom) ISO 27001 en NEN7510 gecertificeerd!

Passie voor privacy

Hoewel de hercertificering een geweldig resultaat is, zien wij dit niet als een eindpunt. Het is vooral een meetpunt, om te zien waar we nu staan en waar er ruimte voor verbetering is. Vanuit dit oogpunt zoeken we zelf naar nog meer ontwikkelingen, eisen en mogelijkheden om data in ons beheer nog beter te beveiligen. We willen niet alleen de vereiste databeveiliging aanbieden, maar ook de hoogst mogelijke databeveiliging. En met succes: we hebben zelfs onze auditor blij kunnen verrassen met onze diverse en uitgebreide encryptie en back-up mogelijkheden.