‘Volledige samenwerking tussen uw Vcare telefonieplatform en uw HIS-omgeving’

  • Direct bellen vanuit het patiëntendossier
  • Herkenning van binnenkomende geregistreerde telefoonnummers en automatische opening van patiëntendossiers
  • Met Vcare Recorder opgenomen gesprekken zijn rechtstreeks via uw HIS of HAPIS systeem te benaderen
  • Rijkere dossiervorming voor uw eigen organisatie, zorginstanties of overheid door een combinatie van Vcare gespreksinformatie met uw HIS rapportage
  • Beveiliging in combinatie met de UZI-pas: zeer veilige single sign-on-toegang met eigen rechtenstructuur voor elke medewerker
verbinding tussen telefonie en uw HIS systeem

Maximale efficiëntie uit uw HIS of HAPIS systeem

U wilt de mogelijkheid hebben om bij het beantwoorden van een inkomend telefoongesprek direct alle mogelijke patiëntendossiers zien om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Naast een volledige ondersteuning in registratie van alle verschillende contactmomenten biedt Vcare Integrator voldoende rapportagefunctionaliteiten om de kwaliteit van uw organisatie te kunnen verbeteren en snel aan te tonen dat uw organisatie binnen de gestelde wettelijke termijn telefoongesprekken beantwoordt.

Klik op het logo van uw H(AP)IS-leverancier en ontdek uw specifieke voordelen:

Integratie Vcare met HiX van ChipSoft
HiX
Integratie Vcare met Topicus HAP
Topicus HAP
Integratie Vcare met Hapicom en Medicom van PharmaPartners
Hapicom en Medicom

 

Nieuw! Vcare Integrator HiX SMS provider

Met de Vcare Integrator HiX SMS provider stuurt u volledig geïntegreerd de SMS’jes vanuit HiX over het Vcare platform. Hierdoor navigeert Vcare al uw telefoonverkeer. Dankzij de twee naadloos samenwerkende partners heeft u minder schakels in het werkproces. De voordelen? Volledige integratie, samenwerken met maar 2 partners en moeiteloos samenwerkende systemen. Wilt u meer weten over wat deze Integrator voor uw werkproces kan betekenen? Neem contact met ons op!

“Ik kan bij een inkomende oproep meteen het patiëntendossier van de beller zien.”

Met Vcare Integrator zorgt u voor betere afhandelingen van uw belangrijke in- en uitgaande belverkeer door uw patiëntinformatie systemen (lees medicom) met uw telefonieomgeving te integreren. Het telefoonnummer van de beller wordt automatisch herkend, waarna uw informatiesysteem direct de relevante gegevens beschikbaar stelt. Ook werkt u aan een rijkere dossiervorming. Verder kunt u, als u gebruik maakt van Vcare Recorder, rechtstreeks vanuit het patiëntendossier naar uw opgenomen gesprekken doorlinken. Uiteraard met behoud van die zeer veilige toegangsverificatie. Tenslotte krijgt u meer functionaliteiten dankzij de integratie en ook meer inzicht in uw telefonische bereikbaarheid (met landelijke dekking) en kunt u deze verder verbeteren binnen, bijvoorbeeld, uw huisartsenpraktijk. Zorgverzekeraars stellen hier steeds meer eisen aan. Bent u huisarts? Vraag dan een demo aan voor een praktijk situatie binnen uw bestaande ict omgeving. Wij komen graag bij u langs.

vcare integrator uitgelegd

Vcare Integrator highlights

Werkdrukverlagend

Door de tijdsbesparing tot wel 20 seconden per gesprek heeft de assistente doorgerekend per dag tussen de 35 en 45 minuten per dag meer tijd om andere werkzaamheden te verrichten.

Verhoogde efficiëntie  

Door het eenmalige inloggen in zowel het HIS als het Vcare-platform en de efficiënte triage door het snel beschikbaar stellen van de medische gegevens van de beller verhoogt de efficiëntie aanzienlijk.

Rijkere dossiervorming

De gesprekken gaan via het Vcare-platform en kunnen opgenomen worden met Vcare Recorder. Door de integratie met uw HIS kunt u gespreksopnames vanuit uw HIS openen en deze onderdeel laten uitmaken van het medisch dossier van de beller. Alles met behoud van de privacy!

Ontdek ook:
Call back

Betere prestaties en hogere tevredenheid door automatisch terugbellen

Vcare Call back
vcare call back applicatie

Vcare applicaties