Online videoconsult met Video connect

Voordelen van een online videoconsult

Een digitaal online videoconsult heeft talloze voordelen, voor zowel patiënt als zorgverlener.
Als specialist kunt u eenvoudig de beschikbare resultaten van onderzoeken en rapporten na het contact met de patiënt mededelen via een videoconsult. Als patiënt is het een fijne manier om antwoord te krijgen van de specialist op een brandende vraag over de gezondheidstoestand.

Online videoconsult is kosteneffectief
Hierdoor hebben online videoconsults het potentieel om kosteneffectieve en gemakkelijke zorg voor patiënten mogelijk te maken. Tegelijkertijd maakt het de toegang tot en de coördinatie van de specialistische zorg in het hele systeem een stuk eenvoudiger. En dat vanzelfsprekend geheel vertrouwelijk middels gebruik van eigen gegevens en een beveiligde link.

Voordelen van een videoconsult tussen patiënt en zorgspecialist
Het grootste voordeel van een videoconsult tussen u als specialist met uw patiënten, is dat zij op een laagdrempelige manier vragen kunnen stellen. Vragen die over het algemeen geen haast hebben, maar wel belangrijk zijn. Ook is bijvoorbeeld een rit naar het ziekenhuis voor een gesprek met uw medisch specialist niet nodig en wachten in een wachtkamer behoort tot het verleden.

Ga naar Video connect

Inspelen op flexibiliteit in de zorg

Vcare zorgt ervoor dat met het toepassen van zorg op afstand, de zorg steeds flexibeler wordt. De patiënt hoeft namelijk niets te installeren of te downloaden, wanneer u een uitnodiging voor een videoconsult verstuurt, is het enige wat de patiënt hoeft te doen, op een linkje klikken. Dat geldt overigens ook voor zorgverleners: voor het versturen van een videoconsult-uitnodiging, hoeft u alleen maar op het knopje voor het versturen van de link te klikken. De handige video consult applicatie werkt zowel standalone als geïntegreerd, wat betekent dat Vcare videoconsults ook voor niet-klanten beschikbaar zijn.

Afspraak maken met Vcare

Hoe werkt de video consult oplossing op maat van Vcare?

1. Verstuur direct de link voor het video consult eenvoudig via e-mail óf SMS, voor het geval een patiënt een laptop, tablet of mobiele telefoon gebruikt.
2. Het videoconsult is gericht op zorgverlener-patiëntrelaties waarin een vertrouwensband een rol speelt, bijvoorbeeld met de eigen huisarts, een GGZ-dienstverlener, fysiotherapeut of thuiszorgverlener. Het consult vindt plaats via een beschermde verbinding en is volledig AVG-proof.
3. U kunt ervoor kiezen om veilig een eenzijdige of tweezijdige verbinding te gebruiken tijdens het video consult. Daarbij kunt u de beeldverbinding tijdens het gesprek veranderen. Als u toch wilt overschakelen naar tweezijdig contact of uw eigen camera wilt uitzetten om over te schakelen naar eenzijdig videoverkeer.
4. Tijdens een videoconsult kunnen beide camera’s van de smartphone van de patiënt gebruikt worden. Ook de patiënt kan tijdens een beeldgesprek wisselen tussen deze twee camera’s ten behoeve van het gesprek of behandeling.

Maak een afspraak voor een demo

Vraag Video connect aan

PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Een flexibele oplossing voor zowel patiënt als zorgverlener

Dankzij Vcare wordt contact met de eigen huisarts, een GGZ-dienstverlener, fysiotherapeut, thuiszorgverlener, of een andere zorgverlener steeds eenvoudiger en flexibeler te organiseren. Zo maakt Vcare de zorg makkelijker en directer. Ook handig: e-consults zijn declarabel.

Voor de meerwaarde voor de huisartsenpraktijk en patiënten, informatie over declaratiemogelijkheden en uitleg over de toepassing van het e-consult, neemt u gerust telefonisch contact met ons op, bij Vcare adviseren wij u graag over hoe we zorg op afstand eenvoudiger en flexibeler kunnen maken.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Onze verkoopadviseurs geven graag concreet antwoord op uw vragen en wensen voor goede communicatieoplossingen in de zorg.

Contact