Wij staan
klaar voor u

U staat klaar voor uw patiënt,
wij staan klaar voor u!

Uw communicatie is onze zorg: deze belofte kunnen wij niet doen als wij geen support bieden op de momenten dat u vragen of ondersteuning nodig heeft. Onze service- & supportafdeling speelt daarom een belangrijke rol in onze organisatie en is, desgewenst, 24/7, 365 dagen per jaar, bereikbaar.

Wat kunnen we voor u doen?

Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over een Vcare-applicatie, waar kan ik terecht?

Voor vragen over de Vcare-applicaties kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Hoe kan ik toegang krijgen tot een Vcare-applicatie?

Voor het aanvragen van een Vcare-applicatie kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Het internet/de Operator doet het niet, kan ik nu nog wel bellen?

Jazeker, het toestel heeft dezelfde functionaliteiten als de Operator. Klik hier voor de stappenkaart voor het in- en uitloggen op het toestel en in wachtrijen en het doorverbinden van (spoed)oproepen.

De oproepen van een bepaalde wachtrij komen niet binnen bij mij. Wat is er aan de hand?
 • U bent niet ingelogd in de Operator en/of toestel. Meld u aan in de Operator via pim.vcareconnect.nl en klik vervolgens Operator 2 aan. Bent u niet ingelogd op het toestel, dan geeft het display een code aan beginnend met een v, bijvoorbeeld: v123456cp. U kunt inloggen door op de in-/uitlogtoets te drukken, of *1✓ te toetsen. Volg de aanwijzingen die u vervolgens hoort.
 • U bent niet aangemeld voor de wachtrij. Als u aangemeld bent voor een wachtrij, wordt deze dikgedrukt weergegeven en kleurt het schuifknopje deels donkergrijs. Bent u niet ingelogd, is dit niet dikgedrukt en is het hele schuifknopje wit. Door op het schuifknopje te klikken, bent u ingelogd. U kunt zich ook via het toestel aanmelden voor een wachtrij, door op de wachtrijtoets van de betreffende wachtrij te klikken.
 • U bent nog actief in de (handmatige) nawerktijd
 • In dat geval is het klokje links bovenin het Operatorscherm rood gekleurd en ziet u de melding “LET OP: u heeft handmatig de nawerktijd geactiveerd, hierdoor bent u op dit moment telefonisch niet bereikbaar.” U deactiveert de nawerktijd door nogmaals op het klokje te klikken, deze kleurt dan weer groen.
Hoe kan ik een onterechte spoedoproep terugzetten in de wachtrij?

Indien dit voor u is ingesteld, heeft u een knopje op uw toestel waarop staat “Naar wachtrij”, een contactpersoon in de Operator “Naar wachtrij” of het gespreksvenster een optie ‘”Terugplaatsen naar wachtrij”. U kunt de beller terugzetten in de wachtrij door hem of haar door te verbinden naar de wachtrij, op dezelfde manier als iedere andere doorverbindactie, of te selecteren naar welke wachtrij de beller moet. Voor meer informatie of het inrichten van deze functionaliteit, neemt u contact op met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Ik wil graag een contactpersoon toevoegen. Hoe moet dat?

U kunt alleen een contactpersoon toevoegen aan het contactpersonenbestand in de Operator als u beheerdersrechten heeft. De contactpersonenlijst is voor iedereen van uw locatie/organisatie hetzelfde, dus mocht u iemand toegevoegd willen hebben, dan kunt u dit overleggen met de hoofdcontactpersoon voor PIM/telefonie binnen uw organisatie.

Ik kan de externe contactpersonen niet vinden. Hoe kan dat?

In de Operator worden alle externe contactpersonen niet standaard weergegeven. Vaak zijn deze bestanden zo zwaar, dat het erg lang kan duren voor alle contactpersonen geladen zijn. Om een externe contactpersoon snel en eenvoudig te vinden, dient u het systeem iets op weg te helpen door 3 letters uit de naam of 3 getallen uit het telefoonnummer van de contactpersoon in te typen in de zoekbalk, en de contactpersoon zal zichtbaar worden.

Hoe kan ik een ticket inkijken of aanmaken in PIM?

Indien u beheerdersrechten heeft, heeft u in het klantportaal PIM, in het linkermenu (onder uw naam) toegang tot de optie Service & Support. Hier kunt u uw ticket indienen of inkijken.

Hoe kan ik inloggen in het klantportaal PIM?

Ga naar pim.vcareconnect.nl. Vul uw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord in.

Bent u uw wachtwoord vergeten of logt u voor het eerst in? Klik dan op [Wachtwoord vergeten]. U ontvangt dan vrijwel onmiddellijk een e-mail met een link om een (nieuw) wachtwoord in te stellen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor PIM, wat moet ik doen?

Klik op pim.vcareconnect.nl, nadat u uw gebruikersnaam (e-mailadres) heeft ingevoerd, op [Wachtwoord vergeten]. U ontvangt dan vrijwel onmiddellijk een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Ik heb een defect toestel, wat moet ik doen?

Indien u een defect toestel heeft, kunt u dit melden bij Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Zodra u een ticketnummer heeft ontvangen, kunt u het retourformulier invullen en uitprinten en samen met het defecte toestel (op eigen kosten) opsturen naar Vcare.

Naar het retourformulier
Ik kan niet inloggen op het toestel, wat moet ik doen?

Als u niet kunt inloggen, is het belangrijk te weten welke melding u krijgt vanaf het toestel. Hoort u “Extensie onbekend”, dan heeft u de volgende opties:

 • Bel met *1 (toets *1 gevolgd door het vinkje links van de grijze navigatietoets), toets vervolgens uw interne nummer in (doorgaans een driecijferig getal, dit is uw extensie) gevolgd door een #
 • Bel met *1*intern nummer (uw extensie), gevolgd door het vinkje links van de grijze navigatietoets

Bij beide opties zou u hierna ingelogd zijn. Gebeurt dit niet, herstart dan het toestel door **## in te toetsen of door korte tijd de kabel te verwijderen uit het toestel. Probeer vervolgens opnieuw in te loggen middels 1 van bovenstaande opties.

Is hiermee het probleem niet opgelost, dan kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Ik krijg de foutmelding 'Sending dhcp' of 'Not registered' op mijn Vcare- of Snom-toestel, wat moet ik doen?

Herstart het toestel door **## in te toetsen op het toestel of tijdelijk de kabel uit het toestel te verwijderen.

Als het toestel via het netwerk met ons kan communiceren, dan zal het toestel hierna weer online komen. Gebeurt dit niet, schakel dan eerst met uw eigen interne IT-afdeling of uw IT-partij.

Ik krijg de melding 'Extensie onbekend', wat moet ik doen?

Controleer of het interne nummer dat u gebruikt om in te loggen, uw extensie, juist is. Mocht u er daarna achter komen dat u het goede nummer gebruikt en het inloggen lukt nog niet, dan kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Hoe kan ik het volume regelen?

U kunt het gespreksvolume regelen door tijdens een telefoongesprek het volume in te stellen via de volumetoets op het toestel of op uw headset.

Als u niet telefonisch in gesprek bent, kunt u het volume van de beltoon verhogen of verlagen met de volumetoets op het toestel.

Hoe kan ik mijn mobiele nummer doorschakelen?

Het doorschakelen van gesprekken stelt u als volgt in op uw iPhone:

 1. Open ‘Instellingen’.
 2. Ga naar ‘Telefoon’.
 3. Ga naar ‘Doorschakelen’.
 4. Schuif het schuifje achter ‘Doorschakelen’ naar rechts.
 5. Toets het telefoonnummer in waar u naartoe wilt doorschakelen.
 6. Ga nu terug met het blauwe pijltje links bovenaan de pagina.
 7. Uw nummer is nu doorgeschakeld.

Wilt u de doorschakelen weer uitzetten? Volg dan de deze stappen:

 1. Open ‘Instellingen’.
 2. Ga naar ‘Telefoon’.
 3. Ga naar ‘Doorschakelen’.
 4. Schuif het schuifje achter ‘Doorschakelen’ naar links.
 5. De doorschakeling is nu gestopt.
Hoe kan ik mijn mobiele contracten zelf beheren?

Neem contact op met Vcare via 088-4800 900 en kies optie 3. Een collega zal vervolgens een inlog voor u maken.

Hoe kan ik een abonnement aanvragen of verlengen?

Neem contact op met Vcare via 088-4800 900 en kies optie 3. Een collega zal u dan helpen bij het aanvragen of verlengen van uw abonnement.

Ik heb problemen met mijn toestel, wat moet ik doen?

Neem contact op met Vcare via 088-4800 900 en kies optie 3. Een collega zal u dan te woord staan.

Ik heb een vraag over een factuur. Wat moet ik doen?

Voor vragen over facturatie kunt u bellen naar 088-4800 900.

Ik heb een vraag over administratie. Wat moet ik doen?

Voor administratieve vragen kunt u bellen naar 088-4800 900.

Hoe kan ik mijn headset koppelen met een (mobiele) telefoon of computer?

Jabra Engage 75, Jabra Evolve 75, Jabra Pro 9460 Mono, Jabra Pro 9460 Duo:

Op de website van Jabra staan alle veelgestelde vragen over het gebruik van uw headset. Via deze link gaat u rechtstreeks naar de supportpagina. Als u hierboven op het type headset klikt dat u heeft, dan gaat u direct naar de veelgestelde vragen over uw type headset.

Voor het koppelen aan een vast toestel: plaats uw headset in de houder om het koppelen te starten. Het koppelen vindt automatisch plaats, tenzij het basisstation momenteel is gekoppeld aan een andere primaire headset. U kunt de koppeling met een nieuwe headset forceren, als u al een primaire headset aan het basisstation gekoppeld heeft.

Let op: de Jabra 9460 serie is ‘end of life’, waardoor er geen ondersteuning meer op geboden kan worden. Komt u er met de veelgestelde vragen over dit type headset (link bovenin) niet uit, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw accountmanager of met verkoop@vcareconnect.nl, om een voorstel op te vragen voor een vervangende headset.

Indien u deze vraag heeft over een ander type headset dan een van de bovengenoemde, dan kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Hoe kan ik mijn headset instellen voor trainingsgebruik?

Jabra Engage 75, Jabra Evolve 75, Jabra Pro 9460 Mono, Jabra Pro 9460 Duo:

Op de website van Jabra staan alle veelgestelde vragen over het gebruik van uw headset. Via deze link gaat u rechtstreeks naar een instructievideo over hoe u de Jabra Engage 75 kunt instellen voor trainingsgebruik.

Via deze link gaat u rechtstreeks naar de algemene Jabra supportpagina. Als u hierboven op het type headset klikt dat u heeft, dan gaat u direct naar de veelgestelde vragen over uw type headset.

Let op: de Jabra 9460 serie is ‘end of life’, waardoor er geen ondersteuning meer op geboden kan worden. Komt u er met de veelgestelde vragen over dit type headset (link bovenin) niet uit, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw accountmanager of met verkoop@vcareconnect.nl, om een voorstel op te vragen voor een vervangende headset.

Indien u deze vraag heeft over een ander type headset dan een van de bovengenoemde, dan kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Hoe kan ik mijn headset instellen voor persoonlijk gebruik?

Jabra Engage 75, Jabra Evolve 75, Jabra Pro 9460 Mono, Jabra Pro 9460 Duo:

Op de website van Jabra staan alle veelgestelde vragen over het gebruik van uw headset. Via deze link gaat u rechtstreeks naar de supportpagina. Als u hierboven op het type headset klikt dat u heeft, dan gaat u direct naar de veelgestelde vragen over uw type headset.

Let op: de Jabra 9460 serie is ‘end of life’, waardoor er geen ondersteuning meer op geboden kan worden. Komt u er met de veelgestelde vragen over dit type headset (link bovenin) niet uit, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw accountmanager of met verkoop@vcareconnect.nl, om een voorstel op te vragen voor een vervangende headset.

Indien u deze vraag heeft over een ander type headset dan een van de bovengenoemde, dan kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Hoe kan ik de instellingen van mijn headset aanpassen?

Jabra Engage 75, Jabra Evolve 75, Jabra Pro 9460 Mono, Jabra Pro 9460 Duo:

Op de website van Jabra staan alle veelgestelde vragen over het gebruik van uw headset. Via deze link gaat u rechtstreeks naar de supportpagina. Als u hierboven op het type headset klikt dat u heeft, dan gaat u direct naar de veelgestelde vragen over uw type headset.

Let op: de Jabra 9460 serie is ‘end of life’, waardoor er geen ondersteuning meer op geboden kan worden. Komt u er met de veelgestelde vragen over dit type headset (link bovenin) niet uit, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw accountmanager of met verkoop@vcareconnect.nl, om een voorstel op te vragen voor een vervangende headset.

Indien u deze vraag heeft over een ander type headset dan een van de bovengenoemde, dan kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Waarom doet mijn headset het niet in combinatie met mijn vaste toestel?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Controleer de volgende zaken:

 • Is de batterij van de headset opgeladen?
 • Bevindt de headset zich binnen het bereik van het basisstation?
 • Zijn de headset en het basisstation gekoppeld? Zo nee, plaats de headset in de houder om het koppelen te starten.

Werkt het daarna nog niet, herstart dan de headset samen met het basisstation door deze enkele seconden stroomloos te maken. Dit doet u door de stekker eruit te halen en opnieuw erin te doen.

De persoon die ik bel kan mij niet horen, wat moet ik doen?

Het kan zijn dat de instellingen voor microfoonvolume niet correct zijn ingesteld. Controleer deze.

Indien deze instellingen goed staan en de ander kan u nog steeds niet horen, herstart de headset samen met het basisstation door deze enkele seconden stroomloos te maken. Dit doet u door de stekker eruit te halen en opnieuw erin te doen.

Waarom hoor ik een zoemend geluid in mijn headset?

Als het apparaat correct is ingesteld, is uw vaste toestel mogelijk gevoelig voor de radiosignalen van de headset.

Zorg ervoor dat het basisstation van de headset op een afstand van ten minste 30 cm van het vaste toestel op uw bureau is geplaatst om dit probleem te voorkomen.

Kan ik de headset uitzetten als ik het basisstation een tijdlang niet gebruik, om energie te besparen?

Ja. Houd de multifunctionele knop van de headset vijf seconden ingedrukt om de headset uit te zetten.

Als u de headset weer aan wilt zetten, plaatst u deze in het basisstation of tikt u op de multifunctionele knop.

Ik hoor gekraak in mijn headset. Wat moet ik doen?

Controleer eerst uw volume, van zowel de headset als de microfoon. Problemen met audio komen veelal door een te hoog volume.

Herstart vervolgens uw headset door het terug te plaatsen op het basisstation en deze stroomloos te maken voor enkele seconden. Dit doet u door de stekker eruit te halen en opnieuw erin te doen. Controleer na de herstart nogmaals de audiokwaliteit.

Ik hoor niets door mijn headset. Wat moet ik doen?

Controleer eerst uw volume, van zowel de headset als de microfoon.

Herstart vervolgens uw headset door het terug te plaatsen op het basisstation en deze stroomloos te maken voor enkele seconden. Dit doet u door de stekker eruit te halen en opnieuw erin te doen. Controleer na de herstart nogmaals de audiokwaliteit. Controleer ook uw bekabeling.

Ik kan niet meer opnemen met mijn headset. Wat moet ik doen?

Herstart uw headset door het terug te plaatsen op het basisstation en deze stroomloos te maken voor enkele seconden. Dit doet u door de stekker eruit te halen en opnieuw erin te doen.

Controleer na de herstart nogmaals de audiokwaliteit. Controleer ook uw bekabeling. De bekabeling is voor elk model headset anders, maar in het geval er een extra module tussen de headset en het toestel zit, test deze dan bij bijvoorbeeld een ander toestel om problemen hiermee uit te sluiten.

Ik heb een defecte headset, wat moet ik doen?

Indien u een defecte (Jabra) headset heeft, kunt u dit melden bij Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Zodra u een ticketnummer heeft ontvangen, kunt u het retourformulier invullen en uitprinten en samen met de defecte headset (op eigen kosten) opsturen naar Vcare.

Naar het retourformulier
Ik heb een (ander) probleem met mijn headset.

Jabra Engage 75, Jabra Evolve 75, Jabra Pro 9460 Mono, Jabra Pro 9460 Duo:

Op de website van Jabra staan alle veelgestelde vragen over het gebruik van uw headset. Via deze link gaat u rechtstreeks naar de supportpagina. Als u hierboven op het type headset klikt dat u heeft, dan gaat u direct naar de veelgestelde vragen over uw type headset.

Let op: de Jabra 9460 serie is ‘end of life’, waardoor er geen ondersteuning meer op geboden kan worden. Komt u er met de veelgestelde vragen over dit type headset (link bovenin) niet uit, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw accountmanager of met verkoop@vcareconnect.nl, om een voorstel op te vragen voor een vervangende headset.

Indien u deze vraag heeft over een ander type headset dan een van de bovengenoemde, dan kunt u contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Ik heb een vraag over mijn headset van een ander merk.

Indien u deze headset bij ons heeft gekocht, dan kunt u voor uw vraag of probleem met deze headset contact opnemen met Service & Support door een ticket in te dienen in PIM via pim.vcareconnect.nl.

Aanvraag om meldtekst te wijzigen

Om uw aanvraag sneller in behandeling te kunnen nemen, vragen wij u om onderstaand formulier volledig in te vullen. Om uw nieuwe meldtekst op te nemen belt u het nummer 088 4 800 988. Noteer datum en tijd van de opname.

PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met Pim

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Support op afstand

Om u online beter van dienst te kunnen zijn, geven we
u de mogelijkheid om ons toegang te verlenen tot uw
IT omgeving. Een Vcare Engineer kan dan op uw
verzoek meekijken om snel tot een antwoord
op uw vraag te komen.

Hulp op afstand

Instructies:
• Download het programma via bovenstaande knop
• Open het bestand of kies Uitvoeren
• Verleen toestemming om wijzigingen aan te brengen op uw computer
• Geef het ID nummer en wachtwoord door aan onze Support medewerker

Ontmoet ons Service & Support team

Erik Broekhuis

Teamleider Service & Support

Melvin van der Vegte

Customer Service Manager

Alex Koekkoek

Engineer

Erik Broekhuis

Engineer

Annemiek Rutten

Customer Service Manager

Judith Rumokoy - Bakker

Service Engineer

Susan Rödel

Operation Manager

Lambert Wijnands

Engineer

Jordy Lotgerink Bruinenberg

Service Engineer

Lisa van Genderen

Office Assistent

Thomas Winkelman

Engineer

Tim Spanjer

Service Engineer

Frank Schonewille

Security & Kwaliteitspecialist

Chantal Bonetta

Office Assistent

Mike van Eekelen

Customer Service Manager

Johannes van den Einde

Service Engineer

Jeffrey van der Valk

Engineer

Erik Duits

Business Developer