Informatiebeveiliging in de zorg

De informatie uit uw zorginstelling op de juiste manier beveiligd

Werken in een zorginstelling draait niet alleen om het verlenen van de beste zorg. Het gaat veel om kwaliteit en vertrouwen en dat maakt het kwetsbaar. Het vertrouwen van uw patiënt dat u handelt naar behoren en altijd in het voordeel van de patiënt. Dit geldt niet alleen voor de gegeven behandeling zelf. Ook alles wat u noteert voor, tijdens en na de behandeling moet kloppen en vooral in veilige handen zijn. Belangrijke en privacygevoelige persoonsgegevens zijn erg belangrijk om veilig te stellen, omdat er altijd mensen zijn die deze privacygevoelige gegevens kunnen misbruiken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goed over de informatiebeveiliging van uw zorg organisatie na te denken en hoe het gebruik ervan beter kan.

Vcare Connect is expert in het kader van medische gegevens en het opslaan van beveiligde data. Vcare Connect is vooral gericht op het juist distribueren van patiëntendossiers en de medische en persoonlijke gegevens van patiënten, en hoe deze het best gecommuniceerd kunnen worden tussen zorgprofessionals. Door de communicatieoplossingen en systemen van Vcare wordt werken met een vertrouwelijke informatie systeem conform de wettelijke richtlijnen weer efficiënt en snel.

Ga naar Video connect

Voor informatiebeveiliging in de zorg zit u bij ons goed

Nieuwe (digitale) medische informatie en persoonlijke patiëntgegevens moeten altijd op de correcte manier genoteerd worden. Als behandelaar bij bijvoorbeeld zorginstellingen bent u verplicht te noteren wat u voor behandelingen heeft uitgevoerd bij uw patiënt. Daarnaast moeten deze gegevens veilig doorgegeven kunnen worden aan andere behandelaren, opdat zij weer verder kunnen gaan met de behandeling of andere behandelingen wanneer de patiënt meerdere klachten heeft. Het is dus belangrijk dat de informatie goed doorgevoerd kan worden, maar wel op een veilige manier. De privacygevoelige gegevens en informatie mogen nooit zomaar op straat komen te liggen en voor iedereen, goed of slecht, terug te vinden zijn. Bij Vcare maken we dit voor u in dit proces waar mogelijk. We zijn trots te mogen zeggen dat we ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd zijn ( lees hier meer op onze website ), en aan de strenge wettelijke normen omtrent de beveiliging van persoonsgegevens voldoen.

Wilt u hulp of advies? Neem contact op

Vraag een DEMO aan

Juiste toegangscontrole kiezen voor medische stukken

Alle gegevens die bij Vcare connect worden ingevoerd zijn beveiligd, waardoor alleen de juiste zorgprofessional (behandelaar, management, directie, specialist, etc) toegang heeft tot de informatie. Vcare connect is speciaal gericht op informatieoplossingen binnen de zorg. Met onze cloudoplossing kunt u eenvoudig de benodigde informatie opslaan, aanvragen en delen wanneer dit nodig is. Daarbij houdt Vcare connect altijd rekening met de huidige maatregelen en regelgeving wat betreft privacygegevens en informatie, zodat de distributie van deze gegevens nooit in strijd is met de wet.

Meer informatiebeveiliging in de zorg?
PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Beveilig zonder gedoe

Het beveiligen van een informatiedossier in de zorg kan heel eenvoudig, zonder dat u er daarvoor extra handelingen hoeft te verrichten. De informatie beheren via het communicatieplatform van Vcare connect zorgt er dan namelijk voor dat alle patiëntendossiers op dezelfde eenvoudige en efficiënte manier ingevuld kunnen worden. Dit omdat het systeem volledig gericht is op het invullen van EPD’s en andere medische documenten binnen organisaties. De informatieoverdracht kan op deze manier snel en veilig plaatsvinden. Bestaande informatie kan ook op dezelfde eenvoudige manier bijgevuld, aangepast of verwijderd worden. Echter geldt dit ook voor onze online partners en leveranciers. Goed om te weten is dat we onze ICT organisatie goed op orde hebben en super veilig hebben ingericht op het gebied van privacy bescherming van patiënten data, waardoor we de ISO 27001 en NEN 7510 norm certificering hebben. Bekijk hier op onze site meer informatie over deze normeringen.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Vcare connect zorgt er voor dat uw medische dossiers altijd op de correcte manier bijgehouden kunnen worden, en dat er geen probleem hoeft te zijn met de beveiliging van deze gegevens. Op deze manier kunt u veel data eenvoudig en veilig doorsturen naar andere zorgprofessionals die deze gegevens nodig hebben om net als u de beste zorg te kunnen verlenen, zoals u dat gewend bent met andere bekende (e-mail) programma’s. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief en blijf up-2-date met nieuws en ontwikkelingen.

Maak een afspraak