Zorg-IT voor Apotheek Gieten

Samen met onze partner Zorg-IT bieden wij ook wel combinatieoplossingen van IT (Zorg-IT) en communicatieoplossingen (Vcare). Zorg-IT levert consult, alle hardware en software en de benodigde verbindingen voor een optimaal werkende ICT-omgeving binnen de eerstelijnszorg, vooral voor apothekers, huisartsenpraktijken en kleinere gezondheidscentra.

Onze partner aan het woord:

Waarom heeft u voor Vcare by Vtel gekozen?

Bij de eerste kennismaking met Vcare was ik meteen gecharmeerd van de professionele benadering en manier van werken in de zorg. Bij Zorg-IT gaan we een stapje verder voor onze klanten, onze dienstverlening is erop toegespitst om alle ICT-vraagstukken voor onze klanten in te vullen. Dit is ook meteen wat ik bij de eerste implementatie van Vcare merkte. Het totaalconcept dat volledig ingevuld werd met een degelijke voorbereiding, voorprogrammatie en implementatie.

Waarom zouden apothekers volgens u moeten overstappen naar Vcare?

Apothekers zijn zich nog onvoldoende bewust van hun verantwoordelijk als het gaat om databeveiliging. Met de nieuwe wetgeving moeten zij absoluut voldoen aan strikte richtlijnen. Daarom moet veiligheid een absolute prioriteit zijn.

“Veilig, stabiel en professioneel. Dat zijn voor mij de kernwoorden van Vcare. De samenwerking Vcare + E-zorg + Zorg-IT werkt gewoon perfect”

Rond veiligheid is geen discussie mogelijk, daarom kiezen we bij Zorg-IT ook voor de combinatie van Vcare met E-zorg verbindingen. Zo kiezen we voor veiligheid en hoge kwaliteit, op dit punt is er gewoon geen andere optie.

Omdat veel apothekers nog steeds gebruik maken van gratis e-mailaccounts zoals hotmail bieden wij Hosted Exchange aan zodat onze klanten een eigen domeinnaam en bijbehorende e-mailadressen krijgen. Zo kunnen noodzakelijke diensten zoals de Vcare digitale faxdienst eenvoudig gekoppeld worden aan een veilig en gesloten circuit.

Heeft u nog andere tips m.b.t. veiligheid voor apothekers?

In de eerstelijns wordt nog veel gebruik gemaakt van, soms sterk verouderde, telefooncentrales. Mijn advies zou zijn om over te stappen naar cloudtelefonie zoals Vcare. Zeker nu met de beëindiging van ISDN, zoek niet naar tussenoplossingen maar ga mee met de nieuwe technieken. Deze technieken bieden veel meer veiligheid en flexibiliteit.

Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen waar uw aandacht op gevestigd is?

Jazeker, door nieuwe regelgeving maar ook nieuwe technieken en de noodzaak tot centralisering zijn wij samen met Promedico een apothekerspakket aan het opzetten APRO genaamd, een Informatiesysteem speciaal voor de apothekers. Parallel aan dit project zijn wij erg benieuwd naar toekomstige koppelingen tussen Vcare en bestaande HIS-pakketten.