UT challenge; the day

Veel skills, minder ervaring met ondernemerschap

Al enige maanden geleden is Vcare samen met studenten van de Universiteit Twente de uitdaging aangegaan om hun goede ideeën, grootse plannen en talent voor ondernemerschap naar een hoger niveau te brengen. Als ervaringsdeskundige in het vak hebben wij genoeg kennis en kunde om te delen met deze studenten. Volgens Gerard Olde Olthof, founder Vcare, is dit dé manier om op speelse wijze ervaren ondernemers en ondernemende studenten bijeen te brengen. Veel studenten hebben namelijk geen idee hoe ondernemerschap in elkaar steekt.

Na een traject van digitale ondersteuning, speeddatesessies en meetings met de studenten was het vorige week tijd om de winnaars te bekronen. Gerard nam namens Vcare plaats in de jury om samen met andere regionale ondernemers de ondernemende studenten tijdens de finale, de UT Entrepreneurial Day, te beoordelen.

Van de honderden aanmeldingen bleven er uiteindelijk 6 ideeën over verdeeld in drie categorieën: Ideation, Prototyping en Start-up.

The winner is…..

Gerard zat in de jury om de winnaar van de start-up te selecteren. Makkelijk was deze keuze niet. Na zorgvuldig wikken en wegen is het idee Online Eye Measurement met de prijs naar huis gegaan.

Online Eye Measurement is een nieuwe technologie ontworpen in tele-monitoring. Met deze techniek kan online, via een computer of smartphone, een oogtest worden gedaan. Volgens de ondernemende student kan de gezondheidszorg alleen toegankelijk en betaalbaar blijven als het traditionele zorgaanbod radicaal verandert. Cataract (staar) is op oudere leeftijd een van de meest voorkomende oogaandoeningen. Zowel voor als na een staaroperatie zijn er meerdere bezoeken aan de oogarts nodig. Met zijn Online Eye Measurement kan dat veranderen en zijn er dan minder kostbare consultaties nodig.

Toekomst….

Het is fantastisch dat studenten met een andere blik naar de zorg kijken en met hun idee de zorg willen verbeteren. Op deze wijze, zoals met de UT challenge, kunnen de studenten en ondernemers elkaar versterken, het idee verder ontwikkelen en een bijdrage leveren aan de zorg van de toekomst.