Think Big, Start small, Scale fast

Disruptieve innovatie

Disruptie is snel, concreet, goedkoop en brengt organisaties écht tot andere inzichten om te kunnen vernieuwen. Welke bedrijfssector u ook neemt; overal veranderen speelvelden door nieuwe technologieën en nieuwe toetreders die met een disruptief businessmodel en disruptieve propositie komen.

We leven in een uniek tijdperk, een tijd waarin er meerdere exponentiële technologische trends samenkomen en door het ‘plafond’ gaan. We staan aan de vooravond van grote veranderingen die onze samenleving ingrijpend zullen beïnvloeden. Kunstmatige intelligentie, robots, drones, 3D printers en slimme sensoren maken nieuwe disruptieve businessmodellen mogelijk die voorheen ondenkbaar waren. Meerdere grote industrieën zijn in korte tijd al overbodig gemaakt en dit is nog maar het prille begin van de technologische tsunami die ons te wachten staat.

De vraag is; laat u deze tsunami over u heenkomen of maakt u gebruik van de golven om hierop mee te surfen en tot ongekende hoogtes en prestaties toe komen?

Tijdens onze drukbezochte bijeenkomst voor huisartsenposten februari jl. nam Christian Kromme, trendwatcher op het gebied exponentiële technologie en disruptieve innovatie, directeuren, ICT-managers en consultants van huisartsenposten mee in de exponentieel veranderende wereld waarin steeds meer disruptieve technologieën en business- modellen zorgen voor grote machtsverschuivingen. Aan de hand van sprekende voorbeelden gaf Christian aan hoe snel de technologische ontwikkelingen echt gaan en welke grote veranderingen de gezondheidszorg echt te wachten staan. Zo zullen slimme sensors en machine learning straks kunnen zorgen voor een betere diagnose dan een team medisch specialisten. Verontrustend? Niet als u weet hoe u deze disruptieve innovatie kan zien aankomen en hoe u daar uw voordeel mee kunt doen. Hoe?

  1. Zorg voor een creatieve en adaptieve cultuur
  2. Omarm de toenemende technologische ontwikkelingen
  3. Focus op menselijke behoeften en gedrag
  4. Denk groot, start klein en begin met experimenteren