Zorgeloos en simpel de patiënt zien, zonder mondkapje

Virtueel callcenter om conform avg als arts of huisarts bellen

Door Marnix Suyver, Technisch Directeur Vcare

Als zorgcommunicatiepartner staan wij graag voor u klaar, dus vanzelfsprekend ook in deze lastige periode.

Begin dit jaar hebben wij aangekondigd dat u dit jaar een integratie van beeldbellen in Vcare Operator van ons mag verwachten. Deze applicatie zou, volgens onze roadmap, in juni opgeleverd worden. Echter, toen stak het razendsnel verspreidende virus COVID-19 de kop op.

We zijn in een zeer zeldzame situatie terechtgekomen, die vraagt om zeer zeldzame maatregelen. Het is een alarmerende situatie, waarin het heel begrijpelijk is dat mensen zich zorgen maken. In die situatie kan een zorgverlener professioneel advies of geruststelling aan de patiënt geven. Tegelijkertijd luidt echter het dwingende advies om zoveel mogelijk thuis te werken en fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden.

“Bescherm uzelf, uw personeel en uw patiënten”

Om deze reden hebben wij besloten alles op alles te zetten en de ontwikkeling van Vcare Video connect, een beeldzorg applicatie, met prioriteit te ontwikkelen. Er is ruimte gemaakt in de planning, andere zaken hebben moeten wijken en er zijn lange dagen hard gewerkt, maar het is gelukt: Vcare Video connect kan geïmplementeerd worden. Hierbij wil ik graag mijn trots en waardering uitspreken naar het voltallige R&D-team en ieder ander die bij deze ontwikkeling betrokken is geweest.

Met Video connect kunt u, naast uw telefonische verbinding, gelijktijdig een (eenzijdige) beeldverbinding opstarten met de beller. Op deze manier beschermt u zowel uw personeel als uw patiënten voor besmetting: de patiënt kan gehoord én gezien worden, zonder dat er een fysieke ontmoeting nodig is.

Video connect is direct beschikbaar, ook voor niet-Vcare klanten, en zeer eenvoudig in gebruik: de patiënt hoeft niets te downloaden of te installeren. Toestemming geven om de zorgverlener mee te laten kijken is voldoende, om toch dat persoonlijke contact te creëren, in beeld én geluid.

Voor alle productinformatie, klikt u hier.

Meer weten over de crisisoplossingen die wij bieden? Klikt u dan hier.

Video connect direct aanvragen