Het gaat niet alleen om de techniek

Wij kijken hoe wij met technologie invulling kunnen geven aan menselijke behoeftes. Door de veranderende maatschappij én zorgbehoeftes transformeert de focus van diagnose, ziekte en zorg naar gezondheid, gedrag en preventie. Daarbij verlangt de patiënt anno nu 24/7 beantwoording van zijn zorgvraag, waardoor de zorg enorm onder druk staat. Deze verandering vereist innovatieve, geïntegreerde oplossingen voor een toekomstbestendig zorgproces.

Heldere multichannel communicatie is één van de voorwaarden om dit zorgproces te optimaliseren. Bij Vcare hebben wij, mede dankzij onze jarenlange ervaring als absolute marktleider bij de huisartsenposten, van deze voorwaarde ons specialisme kunnen maken.

Om meer tijd te creëren voor het échte zorgproces, ontwikkelt ons R&D-team innovatieve communicatieapplicaties, geïntegreerd met de Vcare-telefonieomgeving, veilig geborgen binnen een privaat en volledig gesloten netwerk. Met Vcare kunt u onder andere uw volledige telefonieomgeving bedienen vanuit één applicatie, terugbelverzoeken afhandelen, veilig herhaalrecepten verwerken, AVG-conform faxen en waarneming geautomatiseerd routeren. Zo kunt u de zorgvragen beter prioriteren en kanaliseren en daarmee de werkefficiëntie van medewerkers vergroten.

Wij kijken hoe wij met technologie invulling kunnen geven aan menselijke behoeftes. Naast het ontwikkelen van vele zorgapplicaties, is Vcare ook het eerste zorgcommunicatieplatform dat een integratie met verschillende HIS-marktleiders heeft gerealiseerd. Met deze communicatietechnologie creëren wij een cruciale efficiëntieslag voor de zorg van vandaag én morgen.

Vcare zorgt voor een verbinding tussen zorgspecialisten en patiënten of cliënten, maar ook tussen organisaties en bedrijven, technieken en processen. Het gaat ons niet alleen om de techniek, maar om wat de techniek voor mensen kan doen.

Geschiedenis

Wat ooit begon als het Enschedese telefonie- en installatiebedrijf Vtel telecom, is in ruim 25 jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf dat volledige hightech, veilige en betrouwbare communicatieoplossingen ontwikkelt. De gegarandeerde veiligheid, bereikbaarheid en kwaliteit hebben ons groot gemaakt, vooral in de zorg. Inmiddels kan zo’n 85% van de Nederlandse bevolking in de avond-, nacht- en weekenduren een huisartsenpost bereiken die zijn bereikbaarheid toevertrouwt aan de innovatieve Vcare-oplossing. Daarnaast werken duizenden andere gebruikers, waaronder huisartsen, andere zorgspecialisten en ondernemers uit de zakelijke markt, met het Vcare communicatieplatform.

De voortdurend groeiende vraag naar veilige en slimme (zorg)communicatieoplossingen, maakt ook dat Vcare als bedrijf verder ontwikkeld en gegroeid is.

Ons dienstenaanbod gaat nu veel verder dan telecomoplossingen, waardoor de oorspronkelijke naam, Vtel telecom, geen goede weergave meer gaf.

In de zorgmarkt opereerden wij al onder de naam Vcare. Deze oplossingen voldoen aan de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen, wat ons tot een betrouwbare communicatiepartner maakt. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om ons zowel in de zorgmarkt als in de zakelijke markt volledig te gaan positioneren onder de merknaam Vcare. De toevoeging connect, duidt op de verbinding die wij leggen: de verbinding tussen u en uw klanten of patiënten, de verbinding met onze partners en de fysieke telefoonverbindingen bij u.

Bij Vcare draait alles om connecties!

 • 11/02/1992

  Vtel telecom

  Sublabel

  In 1992 vond de oprichting plaats van Vtel telecom, een Twents telefonie- en installatiebedrijf.

 • 22/10/2002
  pharmapartners en vcare werken samen via het huisarts informatie systeem medicom

  De eerste Huisartsenpost!

  Sublabel

  Met trots startte de eerste Huisartsenpost in 2002 met het voormalige Vtel telecom systeem. Vanaf dat moment zijn er vele stappen gemaakt, is er veel geleerd en zijn we enorm ontwikkeld.

 • 04/04/2012

  Een nieuwe eigenaar

  Sublabel

  Overname van Vtel door Gerard Olde Olthof. Met een duidelijke visie heeft hij samen met zijn team een duidelijke focus gelegd op de zorgmarkt.

 • 21/11/2016

  Vtel verhuist

  Sublabel

  Een volledig nieuw jasje kregen niet alleen Vtel telecom, Vcare en Vcloud, maar ook de locatie. In 2016 zijn wij verhuisd naar ons huidige adres in Enschede; klaar om verder te groeien!

 • 10/10/2019
  over vcare

  Van Vtel telecom naar Vcare connect

  Sublabel

  Vcare connect zorgt voor een verbinding tussen zorgverleners en patiënten, maar ook tussen organisaties en bedrijven, technieken en processen. Uw communicatie is onze zorg!

Werken bij een innovatieve, ambitieuze
en dynamische organisatie?