Number entry

Nieuwe functionaliteit, meer inzicht
Number entry voorkomt fouten en stress

Binnen een oogwenk de exacte gegevens van een beller beschikbaar hebben? Het lijkt een utopie voor menige huisartsenpost of praktijk, maar nu niet meer. Wij bieden namelijk een betrouwbare en foutloze oplossing: Number entry.

Met deze nieuwe functie is direct te zien wie contact opneemt en kan snel en gericht het gesprek gevoerd worden. Een oplossing die tijd bespaart, maar ook veel stress voorkomt!

Number entry is de nieuwste functionaliteit van de Vcare Operator en zal een welkome oplossing in een HAP of huisartsenpraktijk zijn. Immers, de werkdruk kan in dergelijke omgevingen stevig oplopen en dan zijn misverstanden, zoals een verkeerd cijfer of onjuist gespelde naam, niet uit te sluiten. De realiteit is dat dergelijke onbedoelde vergissingen per gesprek zo’n 20 seconden kunnen kosten. En zeker bij spoedeisende hulp maken die seconden het verschil. Echter, ook bij niet spoedeisende hulp is het handig om snel te weten wie er belt.

De oplossing is simpel en intelligent. Simpel voor de beller: hij of zij wordt in het keuzemenu gevraagd om het persoonlijke BSN-nummer in te toetsen, of de cijfers van de postcode en geboortedatum of het patiëntennummer in te voeren. Simpel -lees: gebruiksvriendelijk- is Number entry ook voor de triagiste, assistente of telefoniste. Want zodra de numerieke invoer is herkend, worden naam en andere relevante informatie op het beeldscherm gepresenteerd.

De snelheid is uiteraard belangrijk, maar het is vooral de efficiencyslag die gemaakt wordt.
– Tom Waanders, Manager Techniek & Innovatie

De intelligentie van Number entry is terug te zien in de opvolging van acties. Bij de keuze voor invoeren van het BSN-nummer wordt er automatisch gevalideerd via de zogeheten elfproef. Hiermee wordt de juistheid van het BSN-nummer bevestigd en is een extra check via de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens) niet meer nodig. Vervolgens kunnen ook patiëntgegevens vanuit het LSP worden opgehaald, zodat er een compleet beeld over de beller ontstaat.

De snelheid is uiteraard belangrijk, maar het is vooral de efficiencyslag die gemaakt wordt, vertelt Manager Techniek & Innovatie Tom Waanders: “Number entry is een functie die communicatie efficiënter laat verlopen. De gegevens worden altijd correct weergegeven als het BSN-nummer of andere numerieke informatie op juistheid zijn gecontroleerd. Fouten door het overnemen van gegevens of opnieuw intoetsen van gegevens worden voorkomen. Daarmee sluit je misverstanden, ergernis én stress uit. Het heeft dus een gunstige invloed op de werkdruk, terwijl je snel inzicht hebt.”

Number entry is nu als functie beschikbaar voor de Vcare Operator-module.

Wilt u meer weten over Number entry en de praktische voordelen, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag hoe u met deze functionaliteit efficiënter communiceert en tijd bespaart.