HZOIJ kiest voor de digitale zorgwerkplek van Exite en Vcare connect

HZOIJ kiest digitale zorgwerkplek van Exite & Vcare

Door gebruik te maken van de Care-oplossingen van Exite, creëert Huisartsenzorg Oude IJssel (HZOIJ) een Workspace-omgeving voor de digitale zorgwerkplek. Deze online omgeving wordt uitgebreid met de geïntegreerde communicatieoplossingen van Vcare.

Bij HZOIJ zijn 37 huisartsenparktijken uit de West-Achterhoek aangesloten. HZOIJ heeft als kerntaak deze huisartsenpraktijken te ontzorgen, zodat deze praktijken zich kunnen richten op de zorg voor de patiënten en cliënten. HZOIJ wil ondersteund worden op het gebied van ICT en communicatie, zodat zij zich zo goed mogelijk op bovengenoemde kerntaak kan richten. En hier komen Exite en Vcare om de hoek kijken.

Vergaande integraties

Met de Workspace-omgeving worden het werkplekbeheer en de zorgcommunicatie nu vanuit één online omgeving verzorgd. Via een veilige Single-Sign-On in de Workspace-omgeving, wordt automatisch ingelogd in de Vcare communicatieomgeving.

Dit verhoogt de productiviteit en beperkt veiligheidsrisico’s tot een minimum. Buiten de kantooruren van HZOIJ is Huisartsenpost Oude IJssel ook in de avond-, nacht- en weekenduren operationeel. Samen met Exite levert Vcare dan ook 24/7 support.

Door gebruik te maken van de digitale zorgwerkplek, welke specifiek naar de wensen van HZOIJ ingericht wordt, hebben medewerkers van HZOIJ en de huisartsenpost vanaf elk device toegang tot de applicaties en systemen. Denk hierbij aan Microsoft Office 365, het EPD en de communicatieomgeving; dit laatste bestaande uit telefonieverkeer, gespreksopnames, terugbelmodule en rapportages. Hierdoor ervaren medewerkers een verbetering in het gebruik en wordt onderlinge (online) samenwerking, het beheren, maken & uitwisselen van documenten en de communicatie met collega-zorgverleners en patiënten makkelijker.

“Met de gezamenlijke oplossing van Exite en Vcare halen we een moderne en toekomstbestendige oplossing in huis. De oplossing sluit naadloos aan op de wensen van deze tijd (beeldbellen en locatie onafhankelijk (samen)werken). Op termijn willen we de gekozen oplossing ook als dienst aan de aangesloten huisartsenpraktijken aanbieden”

Thomas Klomp, Controller HZOIJ

Communicatieboost

Vcare connect biedt huisartsenposten en -praktijken een betrouwbaar en efficiënt communicatieplatform waarmee o.a. de werkzaamheden van triagisten en doktersassistenten efficiënter en makkelijker worden. Dit betekent meer tijd voor het zorgproces, waardoor de werkdruk zal afnemen en het contact met de patiënten prettiger wordt.

Bovendien kan de implementatie van Vcare connect een belangrijke eerste stap zijn in het opzetten van verbindingen voor een optimale samenwerking tussen regio-organisaties.

“Met de integratie tussen de ICT-omgeving van Exite en de communicatieomgeving van Vcare, zetten wij gezamenlijk een belangrijke stap in onze samenwerking en procesoptimalisatie voor zorgverleners”

Tom Waanders, Productmanager & Consultant Vcare

Meer informatie