“Bereikbaarheid staat voorop”: Elite Beheer B.V. en Vcare

Overzicht

Organisatie: Elite B.V., Neede
Website: www.elite-neede.nl
Branche: voedingsmiddelen
Aantal medewerkers: 150 medewerkers

Doel

Vervanging van het verouderde telefoonsysteem, waarmee de continuïteit van de bereikbaarheid niet langer kon worden geborgd.


De klant

Elite Salades & Snacks is dé ambachtelijke producent van salades, snacks en sauzen gevestigd in Neede. Succesvolle merken zijn: Elite, Fritex, Joppiesaus® en Maxx®.  Bij het bedrijf werken meer dan 150 betrokken medewerkers, waarvan het merendeel dagelijks intensief telefonisch contact heeft met klanten en leveranciers.

Vraag

Elite Salades & Snacks was toe aan vervanging van het verouderde telefoonsysteem. De continuïteit van de bereikbaarheid kon niet langer worden geborgd. Het management had een duidelijk beeld van de wensen en eisen waaraan de nieuwe telefonie-omgeving moest voldoen. Daarbij was niet alleen de kwaliteit van de geboden oplossing maar ook de expertise, de service en betrouwbaarheid van de nieuwe partner een belangrijke beslisfactor.

Telefonische bereikbaarheid is een levensader voor ons bedrijf. We zochten geen leverancier maar een partner voor invulling van onze telecommunicatie behoeftes: samen de uitgangspunten bepalen en vandaaruit toewerken naar een oplossing. Ik vergelijk Vcare met een architect bij het ontwerpen van een huis. De kennis en expertise zijn een echte toegevoegde waarde. Het eindresultaat moet in overeenstemming zijn met de wensen en eisen.”

De heer Harry Niemeijer, directeur Elite Salades & Snacks

De oplossing

Vcare heeft eerst een inventarisatie gemaakt van het telefonieproces en de gespreksstromen binnen Elite Salades & Snacks: waar en wanneer komen gesprekken binnen en voor welke afdeling of persoon is deze bedoeld? En waar zitten daarbij piekbelastingen

Vervolgens is samen met Elite in kaart gebracht hoe men een klant zo efficiënt mogelijk te woord kan staan, zodat ook de klanttevredenheid toeneemt. En tevens hoe men medewerkers op drukke momenten door slimme koppelingen kan ontzorgen.

Met deze informatie heeft Vcare een functionele maatoplossing ontwikkeld, met daarachter uiteraard een solide technische vertaling. Na akkoord is het project onder begeleiding van een professionele projectleider uitgerold en beschikt Elite over optimale bereikbaarheid en de mogelijkheid om deze mee te laten groeien met de verdere groei van de organisatie.

De technische invulling

Elite Salades & Snacks heeft op advies van Vcare gekozen voor een maatwerk communicatieoplossing met daarin de “Business ConneCT applicatiesuite”. Vaste telefonie en bel-applicaties voor de verkoop- en kantooromgeving en DECT draadloze telefonie voor met name de productieomgeving.