AVG videobellen met uw patiënten

Privacy veilig bellen en gesprekken voeren in de zorg

Wanneer het gaat om persoonlijke gegevens van patiënten gelden er in Nederland hoge standaarden om de veiligheid te waarborgen, bijvoorbeeld voor het voorkomen van datalekken en om privacygevoelige informatie te beschermen tegen ongewenste toegang bij gebruik van een app of software. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe Europese privacywet. Deze nieuwe wet is opgesteld om de persoonsgegevens van burgers beter te beschermen en geeft burgers het recht om bezwaar te maken tegen verwerking van hun gegevens. Bij Vcare ontwikkelen we applicaties die hieraan moet voldoen die gericht zijn op de zorg en het MKB. Onze applicaties maken het werk zorgprofessionals makkelijker, zodat er meer tijd overblijft voor het échte zorgproces.

Meer weten over Vcare connect

ISO 27001 & NEN 7510 gecertificeerd

Omdat Vcare vooral actief is in de zorgbranche, houden wij ons aan de hoogste standaarden met betrekking tot betrouwbaarheid, veiligheid en waarborging van privacy. Ons cloudplatform voldoet aan ISO 27001 NEN 7510. Dit is een extra bewijs dat de interne ICT- en cloudsystemen van Vcare voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden die zijn voorgeschreven aan zorginstanties in Nederland. De reden voor het bestaan van deze extra certificering is dat bepaalde aandachtspunten voor de zorgsector van groter belang zijn, zoals privacybescherming en helder taalgebruik. De drie basisregels waarin de norm voorziet zijn:

  • Gegevensuitwisseling op vertrouwelijke basis
  • Het loggen van acties in het elektronisch patiëntendossier (EPD) zodat altijd achterhaald kan worden wie toegang tot het medisch dossier had
  • Toegang tot patiëntengegevens die veilig opgeslagen zijn

Meer over privacywetgeving en hoe wij met de gegevens van onze gebruikers en uw patiënten omgaan, leest u hier. Op onze website vindt u meer informatie over de jarenlange ervaring van Vcare en onze visie op de toekomst van de zorgcommunicatie.

Lees meer over Vcare

Vraag veilig bellen aan

AVG videobellen ook in uw praktijk

Door het coronavirus is de behoefte aan slimme zorgoplossingen gegroeid, om zo de alsmaar toenemende druk op de zorg zoveel mogelijk op te vangen. De coronapandemie heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat ons zorgstelsel zulke enorme klappen niet aan kan, en waarom het dus zo belangrijk is om in te zetten op zorginnovatie. Iets waar Vcare zich al jarenlang hard voor maakt.

De nieuwste innovatie van Vcare is het bieden van beeldzorg middels ons Video Connect applicatie. Deze applicatie verbindt zorgprofessionals via een veilige videoverbinding met hun patiënten. De applicatie is onderdeel van ons zorgcommunicatie cloudplatform Vcare Operator en is daarom direct beschikbaar voor onze bestaande klanten. Om echter aan de toenemende vraag te voldoen hebben we Video connect ook beschikbaar gemaakt als standalone versie. Op deze manier kunnen alle zorgprofessionals profiteren van de voordelen van veilig beeldbellen om adequate zorg op afstand te bieden. Video Connect is daarnaast ook beschikbaar voor zakelijke klanten.

 

Wat is Vcare connect
PIM klantenportaal vcare

Maak kennis
met PIM

Inloggen met uw Persoonlijke Informatie Manager

Een beveiligde omgeving voor uw administratie, support,
rapportages en toegang tot uw Vcare-applicaties.

Meer informatie Inloggen

Hoe werkt veilig beeldbellen?

Terwijl u in gesprek bent met een patiënt of cliënt kunt u direct een beeldverbinding opzetten, naast de bestaande telefoonverbinding. De verbinding wordt tot stand gebracht middels een link die u verstuurt via sms of e-mail. De telefonische verbinding blijft altijd actief en wordt dus niet onderbroken. De unieke videolink is direct te openen op ieder apparaat – mobiel, tablet of desktop – en zet automatisch een videoverbinding op gang met de zorgverlener. Indien gewenst kan er een tweezijdig verbinding opgezet worden, zodat professional en cliënt elkaar beiden kunnen zien. Het gebruiksgemak wordt vergroot doordat er geen aparte installatie van een applicatie of software nodig is. De verbinding is volledig in de cloud – veilig en stabiel.

Onze innovatiepartners

Vcare applicaties

Ook onze apps gebruiken? Maak een afspraak

We vinden het belangrijk dat u onze service goed begrijpt. We kunnen ons goed voorstellen dat u wellicht nog vragen heeft over AVG videobellen. Geen nood, want de adviseurs van Vcare staan voor u klaar. We kunnen u bijvoorbeeld een demo presentatie geven, zodat u zelf kunt ervaren hoe onze applicatie werkt. We plannen deze demo natuurlijk geheel veilig en conform de RIVM-richtlijnen. Naast beeldbeloplossingen ondersteunt Vcare bedrijven ook met zakelijke telefonie oplossingen tegen scherpe tarieven. Als onafhankelijk partner werken wij samen met alle grote Nederlandse telecomproviders om uw bereikbaarheid te garanderen.

Plan een gratis demo